Damespraatjes Damespraatjes

Thuis een themafeest organiseren doe je zo!

Als je een themafeest gaat organiseren, bijvoorbeeld omdat je zus 40 wordt, dan is het leuk om hier van tevoren goed over na te denken. Een groot papier met daarop “Hoera 40 jaar” gekalkt met stift is het nou eenmaal net niet. Natuurlijk geven we je graag een aantal tips over hoe wij het aan zouden pakken (en laat er nou net in mei iemand 40 jaar worden….) Thuis een themafeest organiseren doe je zo!

Bepaal het budget

Kijk, een feestje kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar vooraf het budget bepalen is wel aan te raden.  Een taart versieren met taarttoppers die binnen het thema passen geeft meteen een heel speciaal effect, zonder dat je je enorme kosten op de hals haalt. Vraag je je misschien af wat taarttoppers zijn? Dit zijn versieringen die bovenop een taart (of op een red velvet cake, jammie :-))gelegd kunnen worden. Ze zijn in veel thema’s te verkrijgen. Ideaal dus binnen een thema!

Schrijf op wat er allemaal nodig is. Wil je bijvoorbeeld champagne schenken, komt er een cateraar, of ga je zelf alles maken? Wie zet alles klaar (bijvoorbeeld een partytent in de tuin) en moeten er eventueel stoelen worden gehuurd, of borden en bestek? Hoe zit het met het entertainment? Knal je een Spotify-lijst aan  welke is samengesteld door de gasten, of huur je een professionele DJ in? En is het wellicht toch een goed idee om een zaaltje te huren? Allemaal dingen om goed over na te denken! Vraag ook zeker verschillende offertes aan en maak je keuzes bewust.

Maak een gastenlijst

Wordt het een intiem feest, of is er ruimte om een flinke groep mensen ergens te ontvangen? Als het om een verrassingsfeest gaat, dan is het wel van belang dat je zeker weet dat alle genodigden ook wel gewenst zijn door de persoon waar het allemaal om draait. Wil je voorkomen dat er mensen verschijnen die niet welkom zijn, kies er dan voor om open kaart te spelen en ga om tafel met de jarige. Prik vervolgens een datum en begin met het ontwerpen, drukken en versturen van de uitnodigingen. Let op: doe dit op tijd en kijk ook of de betreffende datum bijvoorbeeld niet midden in de zomervakantie valt. Je loopt dan namelijk het risico dat veel mensen niet kunnen komen omdat ze er gewoonweg niet zijn. Laat de gasten altijd RSVP’en zodat je precies weet wie er wel of niet aanwezig is.

Thema bedenken

Als iemand 40 jaar wordt dan is My Little Pony of Star Wars misschien iets minder geschikt als thema. Kijk goed naar wat de jarige leuk vindt en bedenk aan de hand hiervan een thema. Daarnaast is het jaargetijde ook wel iets dan meespeelt. Midden in de zomer, als de mussen van het dak vallen een thema inzetten als Winter Wonder Land is wellicht niet helemaal passend. Club Tropicana daarentegen weer wel. Zorg dat de versiering on fleek is en dat iedereen weet van een eventuele dresscode. Eten en drinken moet natuurlijk ook passen bij het thema. Denk bij een tropisch feestje aan heerlijke cocktails/mocktails, fruitspiesjes en bowls en kleurrijke taarten met frisse vullingen. Deze kun je dan versieren met allerlei mooie decoraties zoals kleurrijke taarttopppers en eetbare suikerwerken. Zelf de taart maken geeft net dat beetje extra en laat zien dat er net wat meer tijd in in gestoken. Natuurlijk is een barbecue ook altijd erg passend!

Heb jij wel eens een themafeest georganiseerd? Welk thema was het en wat heb je hiervoor allemaal bedacht? We lezen het graag in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook