Damespraatjes Damespraatjes

Douglas hout: waarom dit perfect is voor je buitenkeuken

Mijn man en ik worden in de keuken regelmatig een ‘gouden duo’ genoemd. Haha! Ik kan niet anders dan het hier helemaal mee eens zijn. Ik ben namelijk dol op koken en vind weinig leuker dan uitgebreide diners bereiden en samen met onze vrienden en familie opeten. Mijn man is een waar grill fanaat en assisteert mij bij het bereiden van de vleesgerechten op de barbecue. We dromen al jaren van een mooie buitenkeuken waar we samen naar hartelust kunnen koken. Ik hoorde dat Douglas hout heel geschikt is voor het maken van een buitenkeuken. En ik vertel je graag waarom! Lees je lekker met ons mee? 

Buitenkeuken van Douglas hout

In dit artikel vertellen we je wat Douglas hout zo’n goede keuze is voor een buitenkeuken. Je kunt de keuken zelf bouwen, maar hem natuurlijk ook gewoon kopen. Mooie buitenkeukens van Douglas hout vind je bij deze buitenkeuken outlet. Dat scheelt heel wat werk 😉 Terug naar de voordelen van Douglas hout!

Mooie uitstraling

Laten we maar met de voor mij belangrijkste eigenschap beginnen: de uitstraling. Want een materiaal kan nóg zo geweldig zijn; als ik het niet mooi vind, komt het er niet. Douglas hout heeft een lichte en warme uitstraling. Ik vind het mooi combineren met grijzen keramische tegels, maar ook met rode bakstenen tegels. Een neutrale houtsoort die eigenlijk in elke tuin passend is! Wel zo mooi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Buitenkeukendeal (@buitenkeukendeal)

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Ook niet onbelangrijk is de prijs-kwaliteitverhouding. Ik ken heel veel houtsoorten die prachtig en super sterk zijn, maar ook heel erg duur. Douglas hout staat bekend om z’n uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Heel belangrijk als je een nieuwe buitenkeuken koopt, toch?

Heel sterk

Douglas hout is heel sterk en dus geschikt voor het bouwen van robuuste buitenkeukens. Wist je dat het zo stevig is, dat er ook complete terrasoverkappingen van worden gemaakt? Een buitenkeuken van Douglas hout is stevig, weerbestendig en kan het hele jaar buiten blijven staan.

Duurzame keuze

Als je investeert in een mooie buitenkeuken wil je dat hij niet alleen stevig en mooi is, maar ook lang meegaat. Douglas hout is erg duurzaam en gaat lang mee. Het hout bevat harsen en oliën die het hout beschermen tegen insecten en schimmels, waardoor het onder andere minder vatbaar is voor houtrot. Zo gaat de buitenkeuken jarenlang mee.

Praat je met ons mee?

Kortom: Douglas hout is een geweldige keuze voor een buitenkeuken. Het is mooi, sterk, betaalbaar en duurzaam. Wij zijn fan!

Willen jullie ook graag een mooie buitenkeuken in de tuin? Heb je er al over nagedacht of je deze zelf gaat maken, dat je dit laat doen of dat je er een koopt? En welke elementen mogen echt niet in jouw buitenkeuken ontbreken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden wij altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook