Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gegrilde witte asperges met gepocheerd ei, parmezaanse kaas en truffelolie

Eet jij alleen asperges in het klassieke aspergeseizoen (van eind april tot eind juni), of eet je ze ook buiten het seizoen? Tegenwoordig zijn asperges ook buiten het seizoen gewoon verkrijgbaar in Nederland en wij eten ze dan ook in de andere maanden. Eén van de asperge recepten waar ik héél blij van word, is dit recept van gegrilde witte asperges met gepocheerd ei, parmezaanse kaas en truffelolie. Een mega lekkere combi en in een handomdraai op tafel. 

Gegrilde witte asperges met gepocheerd ei, parmezaanse kaas en truffelolie

Ingrediënten (per persoon)

  • 250 gram asperges, geschild en schoongemaakt
  • 1 ei
  • Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel truffelolie
  • Peper en zout
  • Verse kruiden en sla

Bereiden

Verwijder de bovenkant en onderkant van de asperges en zorg ervoor dat ze allemaal even lang zijn. Gooi de bovenkantjes niet weg, maar gebruik ze bijvoorbeeld door een lekkere pasta of soep.

Zet een grillpan op medium vuur en laat deze heet worden. Blanceer de asperges 15 seconden in kokend zout water. Dep ze droog en grill een paar minuten in de hete grillpan.

Pocheer of kook het ei.

Halveer de asperges over de lengte. Leg ze met de binnenkant naar boven op het bord. Besprenkel met tuffelolie en peper en zout naar smaak. Leg hier het gepocheerde ei op en garneer met blaadjes sla, verse kruiden en grof geraspte parmezaanse kaas

Genieten maar!

Reageer ook