Damespraatjes Damespraatjes

Enkele tochtrol, een dubbele tochtrol of een magnetische tochtrol: wat is het verschil?

Gezellig, het is weer herfst! Na een hele lange en warme nazomer lijkt het nu eindelijk af te koelen. In rap tempo verliezen de bomen hun blaadjes en daalt het kwik tot ver onder de tien graden. Heerlijk, ik ben echt dol op dit seizoen! Niets gaat boven een kom zelfgemaakte pompoensoep bij een knisperend haardvuur. Mits het lekker warm is binnen natuurlijk. En dat is bij ons best een uitdaging, want in ons jaren ’30 huis kan het flink tochten. Dit najaar gaan we dus op zoek naar een goede manier om dit probleem te verhelpen. De oplossing? Een tochtrol of tochtstrips! Maar wat is nou precies het verschil tussen een enkele tochtrol, een dubbele tochtrol of een magnetische tochtrol? En wat is een tochtstrip? We vertellen er alles over in dit informatieve artikel. 

Enkele tochtrol

Een enkele tochtrol is een cilindervormige rol die je als tochtwering onder een deur bevestigt. De rol zorgt ervoor dat lichte tocht wordt tegengehouden. Hierdoor heb je minder last van koude luchtstromen door het huis. Zeker in oude en/of slecht geïsoleerde huizen een hele fijne oplossing!

Dubbele tochtrol

Een dubbele tochtrol is vergelijkbaar met een enkele tochtrol, maar dan dekt hij de onderkant van de deur aan twee kanten af. Hierdoor houd je niet alleen de tocht buiten, maar blijft de warmte ook beter binnen. Ideaal voor huizen waarin het veel tocht en snel afkoelt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MarketOnWeb (@marketonweb_be)

Magnetische tochtrol

Een magnetische tochtrol blijft dankzij de handige magneten goed op z’n plek. Perfect voor deuren die intensief worden gebruikt of in huizen met kleine kinderen. Het bevestigen is eenvoudig en bij het aanbreken van de lente kun je hem makkelijk verwijderen en opbergen. En zodra de temperaturen in het najaar weer lager worden, haal je hem weer van zolder en bevestig je hem snel op de deur. Hoe makkelijk is dat?

Tochtstrips

Een tochtstrip helpt bij het tegenhouden van tocht, maar zorgt er ook voor dat insecten en stof buiten blijven. En wist je dat een goede tochtstrip ook geluidsisolerende is? Super fijn voor buitendeuren, deuren waar vaak ongedierte naar binnen komt of bij slaapkamers van lawaaierige pubers. Je vindt deze effectieve strips bij de tochtstrips van marketonweb.nl.

Tochtrol of tochtstrip kiezen?

Kijk goed naar jouw situatie en waar je behoefte aan hebt. Alle bovengenoemde producten zijn goed en effectief, dus jouw persoonlijke wens is doorslaggevend. Let hierbij ook zeker op de uitstraling van de producten. Ze zijn bijna allemaal verkrijgbaar in verschillende materialen kleuren en stijlen. Ga jij voor een zelfklevende tochtstrip van siliconen of vind je een luxe tochtrol van zwart katoen beter bij jouw huis passen?

Praat je met ons mee?

Wil jij je dit najaar ook wapenen tegen die vervelende tocht in huis? Welke van de bovenstaande mogelijkheden past het best bij jou? En welke optie is juist minder geschikt voor bij jullie thuis? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig.

Afbeelding boven artikel: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook