Damespraatjes Damespraatjes

Ingevroren bloemkool: hier kun je dat voor gebruiken!

Waar een Hollandse bloemkool altijd een goede keuze was binnen een gezond en betaalbaar menu, is het nu een echt luxeproduct geworden. Moeten we dan maar stoppen met het eten van bloemkool? Zeker niet, want bloemkool is goed voor je en is heel veelzijdig inzetbaar in de keuken. Ik zou echt niet zonder bloemkool kunnen. Een manier om voordeliger van deze groente te kunnen genieten, is door te kiezen voor ingevroren bloemkool. Wij laten zien waar je dat allemaal voor kunt gebruiken. Lees mee!

Bloemkool is een goede bron van vitamine C, vitamine K, vitamine B6 en foliumzoor. Naast deze vitamines bevat bloemkool ook kleine hoeveelheden andere voedingsstoffen zoals vitamine E, riboflavine, thiamine en niacine.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep is lekker, gezond en heel makkelijk te maken. Omdat bloemkool van zichzelf een vrij neutrale smaak heeft, kan je heel veel verschillende stijlen soep bereiden. Denk aan een bloemkoolsoep met Indiase kruiden, bloemkoolsoep met crème fraîche en dragon of bloemkoolsoep met Marokkaanse invloeden. Lekker experimenteren dus!

Smoothie met bloemkool

Voor onze kinderen maak ik in het weekend soms een smoothie met  groente erin verwerkt. We eten dan vaak wat minder gezond en dit is de perfecte manier om te zorgen dat ze toch alles binnenkrijgen. Zo maak ik bijvoorbeeld een groene ‘Hulc’ smoothie met boerenkool, kiwi en peer. Maar ook de ‘Oranje Boven’ smoothie met gekookte (en afgekoelde) wortel, bloemkool, sinaasappel en ananas doet het goed. Voor smoothies kun je heel goed ingevroren bloemkool gebruiken. Maakt ‘m lekker koud!

Aardappel-bloemkoolpuree

Kook eens wat bloemkool mee met de aardappels voor de aardappelpuree. Even meestampen, scheutje melk en klontje boter erbij, wat verse nootmuskaat, peper en zeezout toevoegen en genieten maar. Smullen hoor! Enne, je krijgt meteen een flinke stoot groente binnen.

Bloemkool curry 

Een snelle en gezonde curry zet je zo op tafel! Kies voor ingevroren bloemkool, een blikje voorgekookte kikkererwten, wat kokosmelk, currypasta en verse kruiden zoals koriander of Thaise basilicum. Kook een citroenblad mee en voeg eventueel wat fijngesneden chilipeper toe. Serveer met gestoomde rijst. Zo heb je binnen 20 minuten een heerlijke curry.

Bloemkool gratin

Bloemkool is een  goede vervanger voor aardappel. Je kunt er een heerlijke gratin van maken! Hiermee maak je een smaakvolle en koolhydraatarme variant op de klassieke aardappelgratin. Kies voor een mooie volle slagroom, gebruik echte roomboter en wees niet te zuinig met de kaas en nootmuskaat. Een heuse keto-topper!

Andere lekkere gerechten met bloemkool zijn:

  • Pizza met bloemkoolbodem
  • Bloemkoolnuggets
  • Bloemkoolquiche
  • Ovenschotel met bloemkool en (vega) gehakt
  • Bloemkoolstamppot
  • ‘Nasi’ met bloemkoolrijst
  • Bloemkool ‘steak’
  • Bloemkoolburger
  • Bloemkoolsalade

Kortom: genoeg opties dus! Welk gerecht lijkt jou lekker? En welk gerecht juist niet zo?

Praat je lekker met ons mee?

Welke lekkere recepten met ingevroren bloemkool kun jij nog aan dit lijstje toevoegen? En hoe ga jij om met de huidige prijzen van bloemkool? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook