Damespraatjes Damespraatjes

Mijn telefoon is in het water gevallen: werkt een bak met rijst echt?

Rijst is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische gerechten. Wij eten het thuis ongeveer één keer per week en kiezen dan meestal voor zilvervliesrijst. Zo nu en dan, meestal als we eten afhalen, komt er witte rijst op tafel. Stiekem veel lekkerder (als je het mij vraagt) en dus altijd een genietmomentje. Maar heb je al eens gehoord dat je je in het water gevallen telefoon zou kunnen redden middels een bak rijst? Wij vertellen wat je doet wanneer je telefoon in het water is gevallen en geven antwoord op de vraag: werkt een bak met rijst echt? Lees je mee?

Red je telefoon!

Wanneer je telefoon in het water is gevallen, is het verstandig om snel te handelen. Soms lukt het om je telefoon zelf te redden en bijvoorbeeld een telefoon reparatie breda te voorkomen.

Haal de telefoon zo snel mogelijk uit het water

Wanneer hij in het water is gevallen, is het zaak hem er zo snel mogelijk uit te vissen. Zet de telefoon direct uit en verwijder indien mogelijk de batterij.

Dep hem droog

Verwijder met een droge en stofvrije doek zo veel mogelijk water. Dep hem voorzichtig droog.

Geen warmte

Het kan verleidelijk zijn een warme föhn of de verwarming te gebruiken om je telefoon sneller droog te krijgen. Dit kan nog meer schade veroorzaken en is dus niet verstandig.

Minstens 24 uur laten drogen

Leg de telefoon gedurende 24 uur op een droge en niet te koude of te hete plek. Schakel hem nog niet in en leg hem ook niet aan de oplader. Wanneer hij helemaal droog is kun je hem weer aanzetten. Doet hij het dan niet of werkt hij niet naar behoren? Laat hem dan professioneel repareren.

Werkt een bak met rijst?

Op internet lees je veel over je telefoon in een bak met rijst leggen waneer hij nat is geworden. Maar is dat nou slim? Het plaatsen van de telefoon in rijst kan in sommige gevallen helpen om vocht uit de telefoon te trekken, maar het is geen garantie voor succes. Bovendien kan het proces lang duren en soms is snelle actie nodig om verdere schade te voorkomen.

Effectievere opties

Er zijn andere opties die mogelijk effectiever zijn, zoals het gebruik van speciale vochtabsorberende gel packs of silica-gel pakketten, die vaak worden geleverd bij elektronische apparaten of kunnen worden gekocht bij elektronicawinkels. Deze materialen zijn vaak krachtiger in het absorberen van vocht dan rijst. Ook is het uitvoeren van bovengenoemde stappen veel belangrijker en effectiever dan rijst. Gebruik je rijst dus liever voor een lekker gerecht 😉

Praat  je met ons mee?

Heb jij ooit je telefoon in de wc, het zwembad, het bad of de zee laten vallen? Wat is toen het eerste wat je hebt gedaan? Wat werkte voor jou wel en wat juist niet? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenstaande afbeelding: Unsplash+

Reageer ook