Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Red Velvet Cake

Dit is mijn favoriete taart en gelukkig zien we hem steeds vaker in Nederland. Tot een paar jaar geleden was dit ondenkbaar, dan moest je in de Verenigde Staten zijn voor een goede red velvet. Echt gezond is hij niet, maar ach… Ook dat moet soms kunnen. Trust me: deze taart is de calorieën meer dan waard! 

Het recept en de foto’s zijn afkomstig van Recipe Tin Eats, een Amerikaanse kookblog. Alle eenheden heb ik naar de Nederlandse standaarden omgerekend. Dat bakt wel zo makkelijk.

Ingrediënten

Droge ingrediënten 

  • 350 gram witte bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout

Natte ingrediënten

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram witte suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 240 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel azijn
  • 2 theelepels vanille extract
  • 240 milliliter karnemelk
  • 2,5 eetlepel rode voedselkleurstof

Frosting

  • 400 gram Philadelphia roomkaas
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 500 gram poedersuiker

red velvet

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde taartvormen van 21 cm in bestuif licht met cacaopoeder.

2. Doe alle ‘droge ingrediënten’ in één kom en roer dit door elkaar.

3. Neem een schone kom en ga verder met de ingrediënten van de ‘natte’ lijst. Doe de boter en suiker in een kom en mix dit met een mixer tot een glad geheel. Doe  hier om en om de eieren bij en mix tussendoor. Doe daarna ook de zonnebloemolie, azijn, vanille extract, karnemelk en de rode kleurstof erbij. Mix tot één geheel.

4. Voeg de mix van de droge ingrediënten toe aan de mix van de natte ingrediënten. Mix ook dit met de mixer door elkaar. Een paar kleine klontjes zijn niet erg, maar mix het vooral niet te lang.

5. Verdeel de beslagmix over de twee taartvormen. Zet ze voor 25 tot 30 minuten op dezelfde hoogte in de oven. Passen ze niet naast elkaar? Bak ze dan om en om. Was de beslagkommen meteen af, zo voorkom je dat de rode kleurstof er niet meer afgewassen kan worden!

6. Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laat ze minstens een uur afkoelen.

7. Maak ondertussen de frosting. Doe hiervoor de roomkaas, boter en het vanille extract in een kom en mix met de mixer in 3 minuten door elkaar. Voeg nu ook de poedersuiker toe en mix nog 2 minuten totdat de frosting licht en luchtig is.

8. Als de kaarten afgekoeld zijn, snijd je met een broodmes voorzichtig de bovenste bolle kant van de taart, zodat je een platte taart krijgt. Snijd niet meer weg dan nodig, dat is zonde.

9. Besmeer één taart met 1/3e van de frosting. Leg hier nu voorzichtig de tweede taart bovenop. Besmeer nu de hele taart met de andere 2/3e van de frosting.

10. Decoreer de taart met wat kruimels.

Enjoy!

Reageer ook