Damespraatjes Damespraatjes

Wat betekenen de iconen in onze afbeeldingen?

Wellicht heb je ze al zien staan, de iconen die in sommige bovenste afbeeldingen verschijnen. Wij werken met deze iconen om naar onze lezers duidelijk te maken of wij betaald hebben gekregen voor het schrijven van een bepaald artikel. Hierin hanteren wij twee iconen: een euro-tekentje of een winkelwagen. In onderstaande afbeelding kun je zien wat de betekenis van deze iconen zijn. 

Op Kookpraatjes werken we met veel liefde aan leuke artikelen en lekkere recepten. De ene dag ontdekken we iets in de wereld van wijn, de andere dag maken we een gerecht dat zijn oorsprong vindt aan de andere kant van de wereld. Hierdoor kunnen wij jullie elke keer weer unieke content voorleggen.

Waarom schrijven wij soms artikelen waarvoor we betaald krijgen?

Kookpraatjes is sinds het begin een gratis online kookmagazine en dat zullen we ook altijd blijven. Wij vinden het geweldig dat we onze lezeressen een divers aanbod van artikelen kunnen voorschotelen, zonder dat ze hiervoor hoeven in te loggen, zich te registeren of moeten betalen. Maar, het is natuurlijk wel zo dat wij kosten hebben. We hebben een werkplek, computers, schrijfsters en natuurlijk onze eigen onkosten. De lezeres hiervoor laten betalen zullen we nooit doen, maar op de een of andere manier moeten deze kosten wel gedekt worden. Wij hebben ervoor gekozen om dit door middel van samenwerkingen met merken te doen.

Hoe werkt zo’n samenwerking precies?

Zoals jullie soms misschien wel zien op Kookpraatjes, noemen wij merk- of productnamen in sommige artikelen. Dit betekent niet automatisch dat wij hiervoor betaald krijgen, in veel gevallen doen we dit omdat wij het gewoon een goede tip vinden die we graag met jullie delen. In een aantal gevallen gaat het hier wél om een zogenoemd gesponsord artikel. Bij het aangaan van samenwerkingen met merken, kijken we altijd eerst of het iets is wat wij mooi, leuk, handig of inspirerend vinden voor jullie. We zullen nooit ‘ja’ op een samenwerking zeggen om het geld, maar we kijken op de eerste plaats altijd of wij het geschikt voor jullie vinden. Pas als wij het leuk en inspirerend vinden, spreken wij iets af over een prijs.

Hoe werkt dat bij een review?

In het geval van een review, gaan we nog wat verder. Wanneer wij een review voor een merk doen, publiceren wij het alleen als we het product écht getest hebben en tevreden zijn over het product. Het komt dan ook wel eens voor dat wij een review doen, niet tevreden zijn over het product en de samenwerking alsnog ontbinden. Natuurlijk proberen we niet alle producten waar we over schrijven zelf. Hebben wij het niet zelf geprobeerd? Dan zullen we ook nooit zeggen dat we het zelf hebben geprobeerd en zullen we er nooit de term ‘review’ bij gebruiken. Uiteraard doen we wel op andere manieren onderzoek naar de kwaliteit of werking van het product, voordat wij er over schrijven.

Wat is een affiliatie samenwerking?

Bij een affiliatie samenwerking krijgen wij geen vergoeding voor het schrijven van een artikel, maar krijgen wij een klein percentage over elke sale die uit het artikel voortkomt. Het gaat hierbij om een beloning van enkele procenten over het door de lezeres uitgegeven bedrag.

Inspirerend karakter

Bij het schrijven van artikelen waar wij voor betaald krijgen, blijft het inspirerende karakter altijd voorop staan. We zullen dus nooit een artikel maken met de titel: ‘koop product X want het is zo goed’. Het artikel moet ook interessant zijn als jij er als lezeres helemaal niet op uit bent om iets te kopen. Bij gesponsorde artikelen is het aanbieden van een interessant en informatief artikel het belangrijkst. Niet het verkopen van het product.

Jullie feedback

Besluit je na het lezen van een gesponsord artikel wél iets te kopen? Leuk! We hopen echt dat jij dit doet omdat je de tip in het artikel als waardevol beschouwt en we hopen dat het product aan al je verwachtingen voldoet. Natuurlijk vinden we het ook geweldig als jij aan ons laat weten wat je van het product vindt, zowel positieve als negatieve feedback is meer dan welkom!

Kritiek op gesponsorde artikelen

Zo nu en dan lezen we negatieve reacties op het feit dat wij voor sommige artikelen betaald krijgen. We hopen dat het na het lezen van dit artikel wat duidelijker is waarom wij dit doen en hoe wij hier mee omgaan. Als jullie verder nog vragen hebben over onze manier van werken, dan beantwoorden we die natuurlijk graag. Stel ze in de comments onder dit artikel en wij zullen een antwoord geven!

Reageer ook