Damespraatjes Damespraatjes

Je 40e verjaardag vieren met een mooi feest: zo organiseer je het!

Naast dat men op een 50e geboortedag vaak een Sarah of Abraham in de tuin zet, begint het vieren van the big 40 ook steeds meer aan populariteit te winnen. 40 is het nieuwe 30, althans dat is wat ‘ze’ zeggen. Natuurlijk houden we op de redactie van Kookpraatjes wel van een feestje, vandaar dat we eens goed hebben nagedacht over hoe we dit zelf zouden organiseren. Je 40e verjaardag vieren met een mooi feest: zo organiseer je het!

Maak een gastenlijst en verstuur uitnodigingen

De eerste stap is natuurlijk het opstellen van een gastenlijst. Wie wil je uitnodigen om jouw speciale dag te vieren? Maak een lijst van vrienden, familieleden, collega’s en andere belangrijke mensen in jouw leven.  Als de lijst compleet is kun je beginnen met het maken en versturen van uitnodigingen. Natuurlijk geef je hier net zo veel liefde en aandacht aan als toen je je trouwuitnodiging ging maken. Je kunt ervoor kiezen om traditionele papieren uitnodigingen te versturen (deze kun je wel gemakkelijk online in elkaar knutselen natuurlijk), of je kunt digitale uitnodigingen versturen via e-mail.

Kies de perfecte locatie

Als je eenmaal een idee hebt van hoeveel mensen je wilt uitnodigen, is het tijd om na te denken over de datum én de locatie van het feest. Wil je het thuis vieren of is het huren van een zaaltje bijvoorbeeld een betere optie? Thuis ben je wellicht goedkoper uit, maar je moet natuurlijk wel voldoende ruimte hebben om iedereen te kunnen ontvangen. Het huren van een externe locatie kost niet alleen meer geld, je moet er dus ook rekening mee houden dat een bepaalde datum wellicht niet kan omdat er al een boeking staat. Zorg dus dat je hier goed naar informeert om teleurstellingen te voorkomen.

Bepaal het thema

Het kiezen van een thema voor jouw feest kan het evenement een extra feestelijke sfeer geven. Wil je bijvoorbeeld een beach party, een feest met filmkarakters, een black and white gala of een jaren ’80 thema feest? Kies in ieder geval iets dat bij jouw persoonlijkheid en interesses past. Zorg dat de versieringen passen bij het thema dat je hebt uitgekozen. Wil je geen thema, ook goed? De hapjes en drankjes smaken dan natuurlijk net zo lekker. Mits je natuurlijk een goede catering regelt….hieronder meer daarover.

Goede catering

Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken hebt voor alle gasten. Je kunt ervoor kiezen om een cateringbedrijf in te huren. Dit scheelt je zelf veel werk, waardoor je tijd over houdt voor andere organisatorische zaken. Vraag zeker verschillende offertes op zodat je wat te kiezen hebt.

Wil je wel echt een vinger in de pap houden, dan is het zelf kokkerellen (misschien wel met wat hulp van vrienden/vriendinnen) natuurlijk ook een leuke optie. Bedenk een menu (leuke tip: maak een menukaart op www.kaartje2go.nl om het net even iets meer aan te kleden) met minimaal een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht en beslis of je hiervoor alle gasten wilt uitnodigen, of dat je hiervoor een selectief groepje aan laat schuiven. Gelukkig heb ik in mijn omgeving geen mensen met bepaalde allergieën of andere dieetwensen, maar is dit wel het geval, houd er dan (zo veel mogelijk) rekening mee.

Voetjes van de vloer

Naast het eten en drinken, is het belangrijk om te zorgen voor wat entertainment. Je kunt ervoor kiezen om een DJ te laten draaien, of live muziek te laten spelen door een band, maar je kunt ook andere activiteiten organiseren, zoals een photobooth, karaoke of verschillende soorten spelletjes.

Heb jij wel eens een feest georganiseerd voor jouw verjaardag? Hoe heb je dit aangepakt? We lezen het graag in de reacties hieronder!

Uitgelichte afbeelding: Kelsey Chance – Unsplash
Ander beeld: eigen archief

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook