Damespraatjes Damespraatjes

Deze drankjes smaken buiten op z’n best!

Bepaalde gerechten associeer ik heel duidelijk met een bepaald seizoen. Zo zal je mij zomers niet snel zien gourmetten of kaasfonduen. In de winter sla ik de zeebaars in zoutkorst en de gazpacho dan weer vaak over. Ik weet bijna zeker dat ook jij dit soort ‘seizoensgerechten’ kunt opnoemen. Maar wist je dat ik ook buiten- en binnen gerechten heb? En er zijn ook drankjes die ik graag buiten of juist liever binnen opdrink. Ik ben super benieuwd of jij het met mij eens bent: deze drankjes smaken buiten op z’n best!

Winter

Waar de één in de winter het liefst lekker voor de open haard zit, zoekt de ander de kou juist op. Ik ben absoluut team buiten en team binnen. Eerst flink sleeën, schaatsen, skiën of wandelen en daarna genieten bij het warme vuur of onder onze overkapping. Toch zijn er twee drankjes waarvan ik vind dat je er ’s winters buiten van zou moeten genieten. Benieuwd welke? Lees mee!

Warme chocomel met slagroom

Oké, dit wordt een discussiepuntje. Want drink je warme chocomel met slagroom nou met je schaatsen nog onder of als je thuis bent. Kan natuurlijk allebei, maar ik vind het ‘koek en sopie’ gevoel aan een bevroren plas toch altijd wel heel erg leuk. Scheutje rum erbij? Dan krijg je mij al helemaal heel blij.

Glühwein

Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, móét ik gewoon een pan glühwein maken. De kunst is om de glühwein nooit te laten koken, op deze manier verdampt de alcohol. Toch is het wel zaak dat je de glühwein lang genoeg laat trekken. Zo krijgt hij een intense en super kruidige smaak. Enne, hem opdrinken? Dat doe je buiten!

Deze drankjes smaken buiten op z'n best!

Fabio Traina via Unsplash

Zomer

Waar ik in de winter niet onder onze overkapping van Metalura.nl weg te slaan ben, krijg je mij zomers niet van mijn heerlijke loungeset. Wat ik daar doe? Boekje lezen en een drankje drinken natuurlijk. Ik vertel je graag welke drankjes ik zomers altijd buiten drink.

Aperol Spritz

Mijn all time summer favorite is en blijft een Aperol Spritz. Ik schenk hem in een wijnglas met heel veel ijs en een goede prosecco. Thuis in de tuin smaakt hij wat mij betreft het aller, aller, aller lekkerst.

Huisgemaakte ice tea

Je denkt vast: die Mara noemt alleen maar drankjes met alcohol. Niets is minder waar! Ik kan bijvoorbeeld ook heel erg genieten van een huisgemaakte ice tea. De thee zet ik heet en doe er dan meteen citroen en munt bij. Dit laat ik afkoelen. Als het ongeveer 38 graden is (lichaamstemperatuur), dan giet ik de thee over in een groot glas met ijsklontjes. Ik drink hem graag zonder suiker. Houd jij van zoet? Roer er dan als de thee nog heet is suiker, honing of zoetstof doorheen.

Praat mee

Deze drankjes smaken buiten op z’n best! Ben jij het met mij eens? Waarom wel of waarom juist niet. En welke drankjes kan jij hier nog aan toevoegen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Alisa Anton via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook