Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 voordelen van een PVC vloer in de keuken

Je besluit je keuken te verbouwen, je hebt allerlei ideetjes in je hoofd maar de vloer, wat moet je op de vloer leggen? Zwart wit-geblokt zeil? Een Marokkaanse tegelvloer? Kan allemaal en is prachtig, maar je zou ook kunnen kiezen voor een PVC vloer in de keuken. Waarom? Wij geven je vijf voordelen.

Hoewel je het niet misschien denkt, is een vloer in de keuken best bepalend voor de uitstraling van je huis. Zeker als je een woonkeuken hebt en er niet alleen kookt, maar ook eet en vaak te vinden bent aan de grote tafel. De PVC vloer kosten kun je zelf een beetje in de hand houden. Er zijn verschillende pvc vloeren en het is natuurlijk maar net waar je voor kiest. Het goedkoopste zijn de Klik PVC planken, daarvoor betaal je €49 per m² en het duurste is de verlijmde PVC vloer in visgraat patroon. Daarvoor betaal je €76 per m². Als je kiest voor verlijmde PVC planken ben je €62 per m² kwijt en voor een klik PVC visgraat betaal je €69 per m². Dit zijn richtprijzen (datum 23 november 2022) en deze kunnen afwijken. De specialist maakt graag een offerte voor je.

Voordelen PVC vloer

Oké, je hebt de soorten pvc vloeren kosten vergeleken en bent eruit voor welke je gaat. Prima keuze, want het leggen van een PVC vloer in de keuken heef vele voordelen. In de keuken ben je dagelijks bezig met koken en dus met vloeistoffen. Het is dus belangrijk dat een vloer bestand is tegen hitte en vocht. Dat je je geen zorgen hoeft te maken als er vet uit de pan spettert en op de vloer terechtkomt of dat er heet water op de vloer valt. Het schoonhouden van de keukenvloer is ook zeer belangrijk voor de hygiëne in de keuken. Fijn is het als het schoonmaken makkelijk gaat. Tenslotte moet een vloer krasvast en sterk zijn zodat het tegen een stootje kan. Valt er een mes op de grond? Geen paniek, een PVC keuken vloer kan er tegen.

Sterke vloer

Omdat PVC vloeren een beschermende toplaag bovenop de kunststoflagen hebben, is het een sterke vloer die wel wat kan hebben. Hoe sterker de beschermende toplaag is, hoe langer de vloer meegaat. Mooi meegenomen is dat PVC vloeren lang meegaan.

Geen getik van hakken

Woon je in een flat of in een appartement en heb je gekozen voor een PVC vloer in de keuken? Dan zijn je buren blij, want een PVC vloer is geluidsarm. Je buren hebben er dus geen last van als je op je hakken in de keuken loopt. Wel zo prettig toch!?

De keuze is reuze

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en patronen. Een veel gekozen PVC vloer is de houtlook die bijna niet van een echte houten vloer is te onderscheiden. Heb je een industriële keuken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een PVC keuken vloer met een betonlook.

Vochtbestendig

Valt er een emmertje sop om of stoot je een kan water om? Geen probleem. Omdat PVC vloeren goed tegen water en vocht kunnen, trekken de planken niet krom. Wel zo prettig in een keuken.

Vloerverwarming

Wil je geen radiatoren in je keuken? Dan kun je vloerverwarming overwegen. PVC vloeren zijn uitermate goed geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door de kunststoflagen van de PVC vloer geleidt de warmte goed en heb je heerlijk warme voetjes als je aan het koken bent.

Een PVC vloer in de keuken is echt het overwegen waard. Omdat de vloerdelen in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, vind je altijd een vloer die in je keuken past. Zie jij jezelf al de lekkerste gerechten bereiden op een mooie PVC vloer? Voor welke vloer zou jij dan kiezen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door August de Richelieu via Pexels

 

Reageer ook