Damespraatjes Damespraatjes

Kookplezier begint bij een vernieuwde keuken: ideeën en inspiratie

Een mooie keuken is een geweldige toevoeging aan je huis. Koken is gewoon veel leuker als je keuken helemaal naar wens is, dat weet iedereen! En laten we nou eerlijk zijn, je kunt toch echt niet zonder een mooie keuken. Veel mensen zien koken als een vervelende taak, als iets dat elke dag opnieuw moet gebeuren. En de pret wordt natuurlijk al helemaal gedrukt als je keuken niet helemaal naar wens is. Er is niets zo vervelend als moeten worstelen met een keuken die niet is afgestemd op jouw behoeftes. Koken zou een genot moeten zijn en jij verdient een keuken waar je volop kan genieten van het koken en waar je echt helemaal in je element bent. Dus als jouw keuken momenteel niet helemaal naar wens is, dan is je keuken opknappen de perfecte oplossing zodat je er weer volop van kan genieten. 

Functionaliteit op de eerste plek

Als je echt wil genieten van het koken, dan moet functionaliteit je prioriteit zijn. Tijdens het koken ben je lekker bezig en dan wil je een natuurlijke flow hebben in je keuken. Alles moet een logische plek hebben, zodat je als het ware door de keuken zweeft tijdens het koken. Denk hier dus ook goed over na. Denk na over de dingen die je storen in je huidige keuken en de dingen die je absoluut nodig hebt in je nieuwe keuken. Dit is echt heel erg belangrijk, want je wilt echt niet hebben dat je dadelijk een prachtige keuken hebt, maar toch nog iets mist. Denk na over de lay-out, over opslagruimte, over apparatuur, over werkruimte en over materialen. Laat je ook zeker adviseren door de experts zodat je over alle kleine details goed nagedacht hebt!

De stijl van je keuken

Het leukste aan het kiezen van een nieuwe keuken is natuurlijk dat je ook voor een compleet nieuwe stijl kunt kiezen. Als je nu een traditionele keuken hebt, dan wil je misschien voor een moderne, minimalistische of landelijke keuken gaan. Aan keuze heb je in ieder geval zeker geen gebrek, jij moet alleen maar even een keuze zien te maken. Dat is zeker niet makkelijk! Een goede tip: maak een moodboard van alle dingen die je mooi vindt en gebruik social media om inspiratie op te doen. Zorg dat je alle opties gezien hebt en dan zul je beslist de keuken van je dromen tegenkomen. Ook als je niet voor een compleet nieuwe keuken gaat, kun je voor een nieuwe stijl gaan. Een keuken renoveren geeft je genoeg mogelijkheden om je keuken eens flink te pimpen.

Goede verlichting

Het klinkt misschien onbelangrijk, maar goed licht is ontzettend belangrijk in je keuken. Tijdens het koken wil je natuurlijk goed zicht hebben op je ingrediënten, maar je wil ook de sfeer kunnen bepalen met het licht. Zeker als je een keuken hebt waar ook in geleefd wordt, dan is dimbare verlichting een geweldige oplossing. Ben je druk bezig met werk of ben je volop aan het koken? Dan wil je wat feller licht. Zit je gezellig te dineren met je familie? Dan kies je natuurlijk voor wat zachter en warmer sfeerlicht. Denk ook na over waar de verlichting komt te hangen. Boven je werkblad heb je zeker wat spotjes nodig, maar boven een eettafel of keukeneiland wil je misschien wel een stijlvolle hanglamp. Heb je van nature veel licht in de keuken? Of heb je misschien wel wat meer lampen nodig? Alles is mogelijk, je moet er alleen wel even goed over nadenken.

Stijlvolle opslagmogelijkheden

Wie wordt er nou niet blij van een opgeruimde keuken? Maar het opruimen van de keuken is vaak minder leuk. Om je keuken netjes te houden is de opslag heel erg belangrijk, denk hier dus goed over na! Dus zorg dat je genoeg opslagruimte hebt en dat alle dingen die je niet op je werkblad wil hebben, ergens een veilig plekje hebben. Ga slim te werk en zorg dat je alles goed georganiseerd wegzet. Natuurlijk is opslagruimte niet alleen maar functioneel. Je kunt ook gebruikmaken van stijlvolle opslag, zoals keukenkastjes met raampjes zodat je je prachtige servies kunt laten zien. Of mooie naturel houten planken in de keuken voor wat decoratie. The sky is the limit: pas je persoonlijke stijl toe en maak er wat moois van!

Trendy kleurtjes en materialen

De gebruikte kleuren en materialen hebben natuurlijk een gigantische impact op de stijl en uitstraling van je keuken. Daarom moet je goed onderzoek doen over welke kleuren en materialen je wil gebruiken. Er zijn geen foute keuzes natuurlijk, als jij uiteindelijk maar happy bent. Er zijn eindeloze mogelijkheden en je kunt alles hartstikke mooi met elkaar combineren. Ook hier is social media weer je beste vriend om inspiratie op te doen. Ga maar lekker scrollen dus, dan komt dat zeker goed!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Anastasia Shuraeva via Pexels

Reageer ook