Damespraatjes Damespraatjes

Kerstdiner in de tuin: 5 tips

Kerst is een tijd van samenzijn en de meeste mensen doen dit het liefste in de warme en knusse omgeving van hun huis (of dat van een ander). Anderen kiezen er voor om te gaan dineren in een restaurant, zodat ze zo min mogelijk werk hebben en echt optimaal kunnen genieten van dit gezellige feest. Wij daarentegen vinden het leuk om het ook eens een keertje anders aan te pakken. Een Kerstdiner in de tuin it is. Wij geven je 5 tips om dit zo goed mogelijk te organiseren.

Houd rekening met het weer

Natuurlijk is het december en kan het naast koud ook nog eens nat zijn. Omdat je niet wilt dat de heerlijke bereide maaltijd van de borden afzwemt, is het wijs om te zorgen dat er een dakje boven jullie hoofd zit. Dit kan in de vorm van een overkapping van het terras zijn, maar je kunt ook de ronde tuintafel onder een partytent zetten. Je hebt dan ook nog eens de keus of je deze helemaal dichtmaakt, of dat je één kant open laat (wel zo handig als je steeds heen en weer moet lopen met borden e.d.).

Warme dekens en kussens

Het is van belang om je goed te kleden als je stilzit in de semi-buitenlucht. Trek een mooie mantel aan, of sla een omslagdoek om. Verder is het slim om warme dekens uit te delen welke de gasten over hun benen kunnen leggen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook kussens te koop die zichzelf verwarmen. Wil je het helemaal goed aanpakken, huur dan een aantal terras heaters om iedereen te voorzien van de nodige warmte. Kopen kan natuurlijk ook. Je kunt ze dan ook tijdens een gezellige Winterbarbecue weer gebruiken, of als je een kop warme chocolademelk wilt drinken in de tuin.

Zorg voor voldoende zitplaatsen

Als je een Kerstdiner in de tuin organiseert dan is het wel handig als ook alle gasten kunnen zitten. Komt er een klein gezelschap dan kun je de 6 persoons tuinset mooi opdekken en hier het diner op serveren. Komen er meer mensen dan is het wellicht een goed idee om te vragen of je bij de buren een aantal stoelen en een tafel kunt lenen, of wellicht alles huren bij een speciaal verhuurbedrijf. Zo weet je zeker dat je voldoende plek hebt. Als je een buffet neer wilt zetten is het sowieso handig om in ieder geval één grote lange tafel te hebben waar je alles op kunt uitstallen. Iedereen kan dan zelf pakken wat hij/zij wil en eventueel nog voor een tweede of derde ronde gaan.

Catering om je te ontzorgen

Ben je niet zo’n keukenprins(es), of heb je geen zin om zelf te koken? Het bestellen van catering is tegenwoordig snel gedaan, gewoon via het internet. Zoek eens op Google naar de soort keuken van jouw smaak en bestel je diner. Er zijn overigens ook altijd koks die op locatie kunnen komen koken. Dit kan ook een leuke optie zijn voor tijdens jouw georganiseerde Kerstdiner in de tuin.

Versieren die hap

Een Kerstdiner in de tuin kan natuurlijk niet zonder de nodige versieringen. Zet gerust een (nep) kerstboom neer, hang gezellige lichtjes op en steek de kaarsjes aan. Dek de tafel mooi op met kerstservetten, mooi bestek, je mooiste glaswerk en hier en daar wat kerstchocolade. Op deze manier kan het alleen maar een succes worden. Fijne Kerst!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto: Tim Douglas van Pexels

Reageer ook