Damespraatjes Damespraatjes

Zin in een feestje? Organiseer een romantische winterbarbecue in eigen tuin!

Het zijn barre tijden voor de culinaire genieter. Persoonlijk doet het mij veel dat de horeca zo veel last heeft van het coronavirus; ik mis het goede eten en de gastvrijheid, maar bovenal gun ik die hardwerkende horecatoppers écht betere tijden. Hang in there guys! Voorlopig moeten we het dus vooral thuis heel erg gezellig maken. We kunnen ons voorstellen dat de keukentafel na verloop van tijd misschien een beetje gaat vervelen, dus ga in en rond het huis op zoek naar andere plekken om thuis uit eten te gaan. Al eens gedacht aan een gezellige winterbarbecue?

Winterbarbecue

Barbecueën en zomer zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zomer zetten wij onze Big Green Egg zeker twee avonden per week aan en afgelopen zomer was dit absoluut nog wel vaker. Maar, wist je dat wij niet alleen in de zomer zo vaak barbecueën, maar ook in de winter? Yes, weer of geen weer: hij gaat aan! Het hele jaar door barbecueën is iets wat een paar jaar geleden ondenkbaar was hier in Nederland. Maar wist je dat het in landen als de Verenigde Staten en Australië heel gebruikelijk is om ook bij kou gewoon buiten het vlees te bereiden? Niet altijd wordt het buiten opgegeten, maar de bereiding vind plaats op de plek waar je het vlees het lekkerste bereidt, namelijk op de barbecue.

Lees ook: Zo maak je de lekkerste homemade churros!

Maak het gezellig

Terug naar JOUW winterbarbecue! Deze organiseer je het liefste op een koude, maar droge avond. Heb je een grote tuin? Zet dan een paar vuurkorven met mooie vuren door de tuin. Dek de tafel met het mooiste servies en gebruik veel kaarsen. Deze geven warmte, licht en gezelligheid. Als jullie met meerdere huishoudens zijn (waarbij jullie je aan de corona-regels houden!), kan je ook kiezen voor een romantische bistro-opstelling van tafeltjes. Zet diverse tafeltjes door de tuin neer, waarbij elk huishouden een eigen tafeltje heeft. Maak het geheel af met warme kleedjes en dierenvellen over de stoelen. Zacht muziekje op de achtergrond, mooie wijnen in de glazen en een lach op ieders gezicht is gegarandeerd.

Laat het cateren

Wat betreft het eten kan je natuurlijk een aantal dingen doen. De eerste optie is dat je zelf achter de barbecue plaatsneemt. Maar wist je dat je een winterbarbecue ook heel goed kunt over kunt laten aan de catering? Dan kan jij lekker rustig blijven zitten, heb je meer tijd om bij te praten en kan je je volledig overgeven aan de kunsten van de professionals. Een partij die dit doet, is B&G Catering. “Onze unieke combinatie van eigen slagerij en catering zorgen wij op elke partij voor de beste kwaliteit producten. Het vlees wordt in onze slagerij op een ambachtelijke manier bereid en de catering vult het arrangement aan met elke dag versbereide producten. Uiteraard houden wij ook rekening met dieetwensen en vegetariërs, hiervoor stellen wij een uniek menu op speciaal voor hen. Zo kan elke gast heerlijk genieten”, aldus B&G Catering, die actief zijn in Ede, Barneveld en Veenendaal.

Klinkt goed he, zo je winterbarbecue laten cateren? Ik zou het wel weten! Nodig lekker je beste vrienden uit, haal een paar prachtige wijnen in huis, maak de tuin gezellig en laat de cateraar de rest doen.

Reageer ook