Damespraatjes Damespraatjes

Wat is een inductie beschermer en waarom is het zo populair?

Als ik in een winkel sta, kan ik nooit zo goed een voorstelling maken van hoe iets in ons huis staat. Dat had ik ook met het uitzoeken van een keuken. Bij de specialist is alles perfect en als ik het dan thuis heb, valt het soms wat tegen. Zoals bijvoorbeeld de grootte van onze inductiekookplaat.

Telkens als ik de keuken inloop, zie ik in mijn ooghoeken een groot, zwart vlak. En dat stoort me. Ik vind het ongezellig en vind ook dat die kookplaat veel te veel aandacht trekt. Groot was mijn vreugde toen ik las over de inductie beschermer. Schijnt al een tijdje te bestaan maar ik had het even gemist. Een inductie beschermer kun je over de inductieplaat leggen als je niet aan het koken bent. Op deze manier bescherm je de plaat. Dat is al meegenomen, maar wat veel mooier is, is dat zo’n inductie beschermer ook nog eens heel mooi kan zijn. Je kunt namelijk voor verschillende designs kiezen. Zo zijn er beschermers met prachtige bloemen die je keuken onmiddellijk opfleuren, beesten, schilderijen van oude meesters en nog veel meer. Op deze manier heb je altijd een unieke kookplaat.

Voordeel inductie beschermer

De inductie beschermer is meer dan alleen maar mooi, het is ook nog eens heel praktisch. Zo blijft je kookplaat goed beschermd als je hem niet gebruikt en heb je meer afzetgebied in de keuken. Veel keukens zijn niet zo ruim en zeker als je het met minder ruimte moet doen, is het fijn dat als je voorbereiding treft, je meer ruimte hebt. Schalen en pannen zet je makkelijk op de beschermer. Dat doe je minder snel op je kookplaat omdat het krassen kan veroorzaken. De mat voorkomt dat er krassen op het oppervlak van je inductieplaat komen.

Langer plezier van je kookplaat

De inductie beschermer voorkomt dus dat er per ongeluk krassen op je kookplaat komen en daardoor wordt de levensduur van je kookplaat aanzienlijk verlengd. Het principe is makkelijk: zie het als een grote muismat waarmee je de kookplaat afdekt. De speciale coating zorgt er voor dat er geen krassen worden gemaakt en de matten zijn antislip. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de beschermer van je plaat afglijdt. De inductie beschermer is gemaakt van soepel vinyl zodat je hem makkelijk kunt oprollen en kunt opruimen. Bij de Inductiebeschermenshop kun je kiezen uit verschillende designs.

Ook leuk op je aanrecht

Misschien heb je onverhoopt een kras of een lelijke plek op je aanrecht. Dan kun je op die plek ook een inductie beschermer leggen. Makkelijk om boterhammetjes op te smeren of maak er gerechten op. Vaatdoekje erover en schoon is de beschermer weer. Ik vind het echt een uitvinding. Met een inductie beschermer gaat de inductie kookplaat veel langer mee en wordt hij beschermd tegen lelijke kringen, krassen, vuil en stof. Maar het leukste vind ik dat de keuken er door opfleurt. En wat ook leuk is: je kunt een inductie beschermer met een eigen foto laten maken. Als dat geen leuk cadeau idee voor de naderende decembermaand is!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook