Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de lekkerste gerechten voor een winterbarbecue

Barbecuen een échte zomeractiviteit? No way! Een beetje barbecue-fan staat het hele jaar in de tuin te grillen. Door je barbecue onder een overkapping te plaatsen, kun je het hele jaar door droog en beschut buiten koken. Want eerlijk is eerlijk: niets smaakt lekkerder dan eten van de barbecue. Benieuwd welke gerechten super geschikt zijn voor tijdens een winterbarbecue? Lees dan snel verder!

Ouderwets vleespakket

Ben je met een groot gezelschap? Dan is een vleespakket gewoon altijd een goed idee. Je hebt dan veel verschillende stukken vlees en er zit voor iedereen dus wat lekkers bij. Of je nou zin hebt in een tartaartje, hachee of kogelbiefstuk: bij een vleespakket kun je pakken waar je zin in hebt. Altijd goed dus!

Pulled pork

Pulled pork is heerlijk langzaam gegaard varkensvlees. Het is super zacht en valt volledig uit elkaar. Geweldig om op een broodje te serveren. Bijvoorbeeld met coleslaw en barbecuesaus. Pulled pork maken is niet ingewikkeld, maar kost wel veel tijd. Heb je die tijd niet? Koop het dan kant-en-klaar bij de betere slager.

Coq au vin

Een échte winterklassieker is natuurlijk coq au vin. Zelf maak ik het in de winter regelmatig. Grote stoofpan op het vuur, uren laten staan en genieten maar! Wist je dat je het ook heel goed op de barbecue kunt bereiden? Doe dit bijvoorbeeld in je kamado, met de klep dicht. Stel de temperatuur in op 125 graden en laat dit gewoon een paar uur zo staan. Succes gegarandeerd.

winterbarbecue 2

Juliette F via Unsplash

Chateaubriand

Een stuk vlees als een chateaubriand is natuurlijk altijd goed! Toch associeer ik het heel erg met de feestdagen. Wij bereiden hem bij voorkeur op de barbecue, waarbij we hem eerst goed heet dichtschroeien en hem daarna rustig laten garen. Om er zeker van te zijn dat hij perfect rosé op het bord belandt, adviseer ik het gebruik van een kerntemperatuurmeter. Smullen hoor 🙂

Vega

Tijdens een barbecue (en eigenlijk elk soort etentje) vind ik het belangrijk om diverse vega opties op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere vegaburger of een vegetarische flammkuchen. Onwijs lekker van de barbecue en een dikke aanrader voor iedereen!

S’mores

S’mores is een afkorting voor ‘some mores’. Het is een typisch Amerikaans gerecht waarbij je een soort sandwich maakt van geroosterde marshmellows, koekjes en chocolade. Niet bepaald gezond, maar zó lekker! Het vormt de perfecte afsluiter van elke winterbarbecue en ik zou je zeker adviseren het eens te proberen.

Vraag je slager om tips

Eigenlijk elk gerecht wat je in de winter op het fornuis of in de oven zou bereiden, kun je heel goed op de barbecue maken. Weet je niet zo goed hoe je het aan moet pakken? Overleg dan zeker even met je slager. Hij/zij heeft vaak goede tips waarmee je jouw winterbarbecue naar het hoogte niveau tilt.

Praat mee

Ben jij ook dol op barbecuen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Matthieu Joannon via Unsplash

 

Reageer ook