Damespraatjes Damespraatjes

Wat is de beste zonwering voor in de keuken?

De keuken is een van mijn favoriete plekken in het huis. Daar groeien en bloeien al mijn plantjes en aan het eilandje dat er staat werk ik graag. Het is er licht en ik heb een mooi uitzicht. Het enige wat ik nog niet op orde is, is goede zonwering. Daar denk ik al heel lang over na. Wat is de beste zonwering voor in de keuken?

Zonwering voor in de keuken

Het rolgordijn dat er nu hangt is nog van de vorige bewoners en detoneert met de rest van ons interieur. We verdiepen ons in zonwering prijzen en zijn er inmiddels achter dat de keuze reuze is en het aanbod groot. Wat is de beste zonwering voor in de keuken? Dat is de vraag. Omdat er een flink raam in de keuken zit, kunnen de buren aan de overkant ons hele huis doorkijken. Dat is niet altijd de bedoeling, een beetje privacy hebben we zo nu en dan wel nodig.

Wat kies je?

Wat zijn de mogelijkheden? Er is van alles mogelijk; van kant en klaar tot op maat gemaakt. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat we de mogelijkheden op een rijtje hebben gezet.

Rolgordijn

Rolgordijnen zijn er in er allerlei maten kleuren en kunnen prima voor het keukenraam. Kies je voor een zachte kleur of wil je juist knallen met je gordijn? Hangt het gordijn vlakbij je kookplaat? Bedenk je dan dat een licht exemplaar snel smerig en vettig kan worden. Het voordeel van een rolgordijn is dat het makkelijk te bedienen is. Met een koordje trek je het op of laat je het zakken. Ander voordeel is dat er voor elk budget iets mogelijk is.

Shutters

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor shutters. Terecht want shutters zorgen voor een tijdloze uitstraling. Wat kosten shutters? Ook dat verschilt per uitvoering. Kies je voor smalle of brede panelen of lamellen? Ga je voor een bedieningsstokje en welk materiaal heb je in je hoofd? Als je voor shutters in de keuken kiest is het handig om te weten of de shutters tegen een stootje kunnen. Wil je graag houten shutters? Dat kan, maar kies dan wel voor shutters die zijn voorzien van een vochtbestendige lak. Ook zijn er shutters verkrijgbaar van kunststof en dat kan prima tegen vocht

Shutters reinigen

Shutters zorgen voor privacy en houden als het nodig is het licht even buiten de deur. Omdat deze zonwering in de keuken vuil kan worden is het goed te weten dat het makkelijk schoon is te houden. Gewoon af en toe met een stofdoek erlangs en eens in de zoveel tijd met een vochtige doek afnemen. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet aan te raden omdat dan de lak kan worden aangetast.

Vouwgordijn

Als je op zoek bent naar een warme sfeer in je keuken, is een vouwgordijn een goed idee. Omdat vouwgordijnen zijn gemaakt van stof, worden ze wel wat sneller smerig maar gelukkig kun je ze naar de stomerij brengen als het nodig is. Vouwgordijnen passen in elk interieur en zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.

Juiste lichtinval

Maar je kunt ook kiezen voor pvc of houten jaloezieën of misschien ga je wel voor een old skool gordijn? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het in matcht in je keuken maar dat de zonwering vooral doet waar het voor is bedoeld: zorgen voor de juiste lichtinval.

Welke zonwering voor in de keuken kies jij? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook