Damespraatjes Damespraatjes

Je keuken een gezellige plek maken? Zo doe je dat!

Groot, open en gezellig; dat is hoe mensen hun keuken tegenwoordig het liefste zien. Waar de keuken jaren geleden vaak een klein en weggestopt hokje was, is het tegenwoordig het hart van het huis. De keuken is niet meer een plek waar alleen gekookt wordt; het is de plek waar je samenkomt en de dag doorneemt. Zeker geen overbodige luxe om het er heel gezellig te maken. Hoe je dat doet? Lees mee!

Foto boven de eettafel

Hoe leuk om een mooie gezinsfoto of vakantiefoto boven de eettafel te hangen? Dit kan natuurlijk een foto zijn met iedereen erop, maar ook een mooi uitzicht of imposant landschap. Maak het persoonlijk door zelf een foto op canvas te laten afdrukken. Ga jij voor persoonlijk of artistiek?

Vloerkleed onder eettafel

Iets waar ik momenteel een heel Pinterest-bord van heb, zijn eetkamers met een vloerkleed onder de tafel. Ik geef toe: met jonge kinderen en veel rondvliegend eten misschien niet altijd handig. Maar man, wat is dat mooi! Een vloerkleed onder de eettafel is mega chique, gezellig en ook nog eens goed voor de akoestiek.

Hexagon foto’s

Waar verzamel jij al je favoriete kiekjes? Staan ze nog steeds gewoon op je telefoon? Zonde! Kijk eens naar deze gave hexagon foto’s. De hexagon foto is de ultieme manier van heel veel verschillende beelden op één plek samenbrengen. Leuk om één muur in de keuken hier helemaal vol mee te hangen. Hoe gaaf is dat?!

Zijden bloemen

Sinds een paar maanden hebben wij prachtige zijden bloemen in de keuken staan. Ze waren gillend duur, maar binnen een paar maanden heb je ze eruit. Niet alleen voordelig op de lange termijn, maar ook beter voor het milieu. Ook een groot voordeel vind ik dat ik niet elke week bloemen hoef weg te gooien en vazen schoon te maken. Mooi en slim dus!

Op het aanrecht

Ruim jij alles altijd keurig op in je keukenkastjes? Het is best leuk om een paar dingen op het aanrecht te laten staan. Zo hebben wij altijd enkele houten borrelplanken in de keuken staan en ruimen we onze KitchenAid keukenmachine ook niet op. Het geeft leven en gezelligheid aan de ruimte. Mooi toch?

Dimbaar licht

Heb jij dimbare lampen in de keuken? Tijdens het koken is het super fijn om goed licht te hebben. Maar zitten jullie aan een romantisch diner samen of gezellig etentje met vrienden? Dim de lichten dan een beetje en steek de kaarsjes aan. Zo veel sfeer!

Praat je met ons mee?

Welke van de bovenstaande tips zou jij wel willen toepassen op jouw keuken? En wat past minder bij jou? Ik ben heel benieuwd. Praat je met ons mee in de reacties onder dit artikel? Dat vinden wij altijd heel gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook