Damespraatjes Damespraatjes

Saffraanrisotto met shiitake champignons en roodbaars filet

Yes! We hebben weer een heerlijk recept van onze blogger Sarah binnen. Een heel bijzondere Saffraandrisotto waar je je vingers bij zult aflikken. De bereidingstijd is 45 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 Roodbaars filet met vel
  • olijfolie
  • 100 gr shiitake champignons
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 150 gr risottorijst
  • 700 ml groentebouillon, warm
  • 100 ml witte wijn
  • mespuntje saffraan
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Peterselie voor garnering, fijn gehakt 
  • 100 gr boter
  • peper en zout

Bereiding

1. Voeg de saffraan toe aan de bouillon en laat deze even trekken. Maak de paddestoelen schoon, snij ze in dikke plakjes.

2. Snipper de sjalotjes en fruit ze in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de plakjes shiitake champignons erbij en bak ze kort mee, voeg de knoflook toe en roer door tot de geuren vrij komen.

3. Voeg de risottorijst aan de pan toe en roer deze goed zodat de korrels glazig zijn, blus vervolgens af met witte wijn. Als de wijn is verdampt de bouillon met safraan toevoegen tot de rijst onder staat.

Zet het vuur laag en roer regelmatig, iedere keer als de bouillon bijna geabsorbeerd is voeg steeds één soeplepel tegelijk aan de bouillon toe en roer door totdat het gaar is (ongeveer 40 min), zet het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas er door heen.

4. Dep de vis filets droog en breng ze op smaak met peper en zout en bak ze gaar in olijfolie. 

Verdeel de risotto over 2 borden, leg de vis filet erop en maak af met geraspte parmezaanse kaas en fijn gehakte peterselie.

Buon Appetito!


Reageer ook