Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn onze favoriete design eetkamerstoelen

Ik ben een absolute lover van design meubelen! Waar ik voorheen het liefst shopte bij het grote blauw-gele Zweedse woonwarenhuis, spaar ik tegenwoordig liever wat langer door. Design meubelen zijn origineler, blijven langer mooi en behouden hun waarde. Zo ook met design eetkamerstoelen. In dit artikel delen wij onze favoriete design eetkamerstoelen. Kijk je lekker mee? 

Design eetkamerstoelen: Duurzaam

Omdat design meubels van goede kwaliteit zijn én een tijdloos ontwerp hebben, zijn ze heel geschikt om tweede-, derde- of zelfs tiendehands te kopen. Vintage eetkamerstoelen zijn vaak net zo mooi als hun nieuwe broertjes en zusjes. En als ik heel eerlijk mag zijn; soms zijn ze zelfs mooier. Koop dus niet zomaar alles nieuw! Dat is niet alleen beter voor je portemonnee, het is ook nog eens een stuk duurzamer.

Eames DAR armstoel van Vitra

Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken, dat iedereen de iconische Eames DAR armchair wel kent. Deze kunststof stoelen zijn van het merk Vitra en werden in 1950 ontworpen door Charles en Ray Eames. Ruim 70 jaar later is deze klassieker nog steeds in heel veel keukens te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door vitra (@vitra)

Platner armstoel van Knoll

Als je nog ergens een verborgen schatkistje hebt liggen én je bent op zoek naar nieuwe stoelen; dan zou je eigenlijk eens naar de Platner-stoelen moeten kijken. Ze werden in 1966 ontworpen door Warren Platner en kenmerken zich door het bijzondere design met staal en stof. Nieuw zijn ze verkrijgbaar vanaf 3.500 euro. Leuk om te weten is dat ze vintage vaak wat voordeliger zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Knoll (@knoll)

Cortina stoel van Minotti

De Cortina door Rodolfo Dordoni ontworpen stoel van Minotti, wordt door sommigen een ‘hedendaags meesterwerk’ genoemd. En heel eerlijk: daar ben ik het mee eens. De stoel is minimalistisch en kenmerkt zich door strakke lijnen. Toch zit hij heerlijk en is hij zowel functioneel als stijlvol.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door circa20c (@circa20cdallas)

Wishbone chair van Carl Hansen

Wat design meubels zo bijzonder maakt, is dat het vaak zo eenvoudig lijkt. Geen schreeuwerig ontwerp of gekke tierelantijnen, maar puur in zijn eenvoud. Een goed voorbeeld hiervan is de Wishbone chair, ontworpen door de Deense Carl Hansen. Hij combineert een elegant houten frame met een zitting van gevlochten papierkoord. Zo gaaf!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CARL HANSEN & SØN (@carlhansenandson)

Arne Vodder stoel van Sibast

Het Deense design talent Arne Vodder ontwierp de Arne Vodder stoel voor Sibast. De stoel is strak, maar toont uitnodigend. Zijn gebruik van hout in combinatie met leer is wat ons betreft een waar icoon, die niet in dit overzicht mag ontbreken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NO NAME PARISH (@nonameparish)

Praat je met ons mee?

Welke van deze design eetkamerstoelen zou jij graag aan jouw eettafel zien staan? Ik vind het persoonlijk een hele moeilijke keuze. Een van mijn absolute favorieten is de Platner armstoel. Deze ademt luxe en ik vind dat hij heerlijk zit. Maar ook de Whisbone chair van Carl Hansen vind ik gaaf. Een hele andere stijl, maar niet minder mooi. Ik ben heel benieuwd waar jij heel blij van zou worden. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden wij altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: R ARCHITECTURE via Unsplash

 

Reageer ook