Damespraatjes Damespraatjes

Keukens zijn veel meer dan een ruimte om te koken 

Ten onrechte wordt een keuken vaak uitsluitend als ruimte gezien voor de bereiding van de lunch of het diner. Een keuken zou veel meer moeten zijn dan dat! Het is een sieraad in huis, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor robuuste houten keukenkastjes in combinatie met een granieten keukenblad. Het geeft je woning een warme, moderne look. Daarbij is de keuken de ideale plek om de dag door te spreken met je kinderen of partner.

Hoe gaaf is het dan om een kookeiland te hebben, dat draagt zoveel bij aan de sfeer in huis. Vergeet het kookeiland hierbij niet met bijvoorbeeld een bar voor twee of drie personen uit te voeren. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je nog meer uit de keuken haalt.  Je eigen nieuwe keuken ontwerpen? Hoe doe je dat? Lees je met ons mee?

Maak de keuken tot een sociale plek in huis

Laat je partner aan het eind van de dag plaatsnemen op een van de krukken aan de bar in de keuken, of laat je kinderen hier vertellen hoe hun dag op school was. Terwijl zij vertellen heb jij de mogelijkheid het eten te bereiden. Niet alleen voor het sociale contact met je eigen gezin is het slim om de keuken van zo’n bar te voorzien. Bij je nieuwe keuken ontwerpen kun je hier ook rekening mee houden voor de weekenden waarin je eters te gast krijgt. Niets is vervelender dan gasten die in de woonkamer met je partner praten, terwijl jij een groot deel van de avond in de keuken staat. Met een groot kookeiland of bijvoorbeeld een keuken in L-vorm kun je alvast bijpraten met je gasten, als je bezig bent met de bereiding van het diner.

Gebruik verschillende natuurlijke materialen in de keuken

Zoals eerder aangehaald werd heeft de keuken een grote impact op de uitstraling van je woning als geheel. Maak gebruik van verschillende natuurlijke materialen in de keuken. Denk aan de houten kasten die al genoemd werden, of bijvoorbeeld het granieten keukenblad. Een ander populair materiaal is composiet. Evenals dat een wat robuuster betonnen keukenblad steeds vaker wordt toegepast in nieuwe keukens. Niet alleen geven dergelijke natuurlijke materialen de keuken karakter en een smaakvolle uitstraling; ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je hebt er jaren plezier van, zonder dat het materiaal snel slijt of anderszins wordt aangetast.

Zelf een nieuwe keuken ontwerpen?

Er zijn verschillende websites, onder meer van keukenzaken, waarop je ongegeneerd bij andere mensen binnen kunt kijken. Welke elementen uit deze keukens zou je ook in je eigen keuken terug willen laten komen? Zelf een nieuwe keuken ontwerpen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel hoe jij het zou aanpakken. Vinden we gezellig :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Anastasia Shuraeva via Pexels

Reageer ook