Damespraatjes Damespraatjes

Design keuken voor foodies: van inspiratie tot realisatie

Op het gebied van het ontwerp van een design keuken voor foodies, zijn er een aantal erg geliefde trends. Eén daarvan is een industriële stijl. Volkomen begrijpelijk, als je het aan ons vraagt. En dat deze sfeer in de keuken al een tijdje in beeld is, is niet zo gek. Deze groeiende trend staat bekend om een aantal voordelen. Meer weten? In dit blog hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Wie weet ga je op korte termijn al een keer aan de slag met een keuken ontwerpen van je dromen.

Je zorgt voor een stoer totaalplaatje in huis

Een keuken in een industriële stijl staat bekend om het stoere uiterlijk. Er wordt voor deze stijl gebruikgemaakt van voornamelijk robuuste materialen. En dat is niet alleen gaaf, maar de keuken is ook uiterst gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Ideaal als je als foodie maar al te vaak te vinden bent in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken met een aanrechtblad van beton, gecombineerd met kastjes van eikenhout. De ultieme finishing touch? Dat zijn accenten van staal. Denk hierbij aan de handgrepen of een gaaf rek voor het servies boven het keukeneiland. De nodige zachtheid breng je aan door tegels in een lichte kleur uit te zoeken of door kussen op een eetbank of de stoelen neer te leggen.

Erg makkelijk toe te passen voor ieder type woning

Het maakt niet uit wat voor type woning dat je hebt. Of het nu gaat om een loft, een eengezinswoning of een luxe vrijstaande woning. Een design keuken in een industriële stijl is makkelijk toe te passen in ieder type woning. En kies je voor een keuken op maat? In dat geval komt het ontwerp ook nog eens perfect tot zijn recht bij jou in huis.

Er zijn tal van ontwerpopties op het gebied van een keuken voor de grootste foodies

Als foodie gaat je hart sneller kloppen van de meest creatieve gerechten, die je in elkaar kunt steken met heerlijke ingrediënten. Daarom is het slim om kritisch te kijken naar de leukste snufjes die je kunt integreren in het ontwerp van de keuken. Denk daarbij aan een luxe fornuis dat op inductie werkt en een fraaie wijnklimaatkast. Je tilt daardoor de sfeer van de keuken meteen naar een hoger niveau en het is de perfecte plek in huis om vrienden en familie te kunnen vermaken. Kies je op korte termijn al voor een fantastisch design?

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Reageer ook