Damespraatjes Damespraatjes

Zo creëer je een keuken met natuurlijke uitstraling!

Je gaat een nieuwe keuken kopen: heel leuk! Het eerste wat je doet is het vaststellen van het budget. Daarna bedenk je welke stijl keuken jullie willen en hoe de opstelling wordt. Vind je het lastig om iets te kiezen, dan kun je eerst inspiratie opdoen op Pinterest, Kookpraatjes of in de showroom. Lijkt het je geweldig om voor een keuken met natuurlijke uitstraling te kiezen? Dan hebben wij hier een aantal tips voor je. Lees je lekker met ons mee?

Hout

Een prachtig materiaal om in je keuken te verwerken, is hout. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een robuust houten werkblad. Let er bij een keuken kopen met houten werkblad wel op dat dit hout geschikt is om als aanrecht te gebruiken. Bespreek dit in de keukenwinkel. Andere leuke manieren om hout in de keuken te verwerken, is door middel van houten (onbeschilderde) kastjes, een houten eettafel en/of houten vloer. Heel mooi!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Van Manen Keukens (@vanmanenkeukens)

Natuursteen

Wij zijn dol op natuurstenen elementen in de keuken. Net als bij het hout, kun je ook natuursteen op meerdere manieren in de keuken verwerken. Wat dacht je van een aanrecht van graniet of een vloer van marmer? Heel chique en mooi in een natuurlijke keuken. Bespreek in de keukenzaak welke opties mooi in jouw interieur passen.

Aardse kleuren

Met slimme kleurkeuzes kun je heel veel doen. Aardse kleuren, zoals groen, bruin, beige of geel, passen dan perfect. Ook wit en zwart kunnen altijd in een keuken met een natuurlijke uitstraling. Een mooie combi van deze kleuren is ook heel gaaf. Wat zijn jouw favoriete aardse kleuren?

Kruiden planten

Maak jouw natuurlijke keuken helemaal af met verse kruidenplantjes. Het ziet er niet alleen heel gezellig en natuurlijk uit, je kunt ook nog eens genieten van verse kruiden. Rozemarijn, tijm, oregano, dille, basilicum of dragon; wat zet jij graag in je nieuwe keuken neer?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Van Manen Keukens (@vanmanenkeukens)

Duurzame keuzes

Als je een nieuwe keuken kiest, is het slim om meteen duurzame keuzes te maken. Dit is niet alleen beter voor de aarde, je ziet het ook in je portemonnee. Soms overwegen mensen bij het kopen van een nieuwe keuken om hun oude ijskast, oven of vaatwasser mee te nemen. In veel gevallen is het slimmer om deze nieuw te kopen. Ze zijn zo veel zuiniger, dat ze zichzelf al snel terugverdienen. Duurzame keuzes zijn vaak slimme keuzes!

Praat je met ons mee?

Ben jij momenteel bezig met het kiezen van een nieuwe keuken? Welke stijl spreekt jou aan? Ga je voor een moderne, landelijke, hippe of juist een keuken met natuurlijke uitstraling? En wat vind je van de keukens die je zit in dit artikel? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash +

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook