Damespraatjes Damespraatjes

Zo stem je de trouwkaarten en menukaarten optimaal op elkaar af!

Bij het plannen van je bruiloft komt er heel veel op je af. Als je een weddingplanner hebt, kan hij/zij je helpen om orde in de chaos te bewaren. De meeste mensen hebben geen weddingplanner en organiseren de grote dag helemaal zelf. Dat is natuurlijk super leuk! Veel vrouwen beginnen meteen met het kiezen van de jurk en de locatie. Dat is heel belangrijk, maar vergeet ook het drukwerk niet. Dit drukwerk wordt ook wel stationary genoemd en vormt een mooi tastbaar onderdeel van de grote dag. Zo kun je een save the date en later een uitnodiging naar je gasten sturen. Maar wat dacht je van een fraaie menukaart die op ieders bord ligt bij het diner? En vergeet ook de bedankkaartjes na afloop niet. Hoe stem je de trouwkaarten en menukaarten mooi op elkaar af? Wij geven je tips!

Kleuren en lettertype

De makkelijkste manier om je trouwuitnodiging en menukaart op elkaar af te stemmen, is door bij allebei voor dezelfde kleuren en lettertypes te kiezen. Het is sowieso leuk om een vast kleurenpalet voor jullie grote dag vast te stellen. Dit kun je gebruiken in al het drukwerk, maar ook in de bloemen en kleding kan het terugkomen. Op de dag zelf en op de foto’s krijg je zo mooi één geheel.

Ook voor een verjaardag is het leuk om voor één stijl te gaan

Foliedruk

Dankzij foliedruk kun je kaarten net dat beetje extra meegeven. Ook hierbij geldt: ga je voor foliedruk of de trouwkaart, laat dit dan terugkomen op de menukaart.  Als jullie toch voor het mooist mogelijke resultaat gaan: kies dan bij al het drukwerk voor hetzelfde papier. Stijlvol linnen of papier met een Oud-Hollandse structuur zijn heel geschikt voor bijzondere gelegenheden.

Lakzegel of sluitzegel

Een lakzegel klinkt misschien wat ouderwets, maar het geeft een uitnodiging en menukaart zo veel karakter! Het maken van een lakzegel kun je gewoon zelf doen. Op YouTube vind je heel veel tutorials. Liever iets snels, makkelijks en moderns? Ga dan bijvoorbeeld voor een gave sluitzegel. Deze kun je gebruiken bij het dichtplakken van de enveloppen. Bij www.kaartje2go.nl kun je deze direct bij je kaart mee bestellen. Lekker handig!

Zijden lint

Gaan jullie voor ultieme luxe? Bind de trouwkaart en de menukaart dan dicht met een zijden lint. Kies een kleur die past bij jullie kleurenpalet en maak er een mooie strik in. Zeker weten dat niemand deze kaart ooit nog wegdoet.

Gedroogde bloem of kruidentakje

Voeg de ultieme persoonlijke touch toe, door een gedroogde bloem of kruidentakje aan jullie uitnodiging toe te voegen. Denk aan een lavendeltakje omdat jullie eerste vakantie naar de Provence ging of een olijventakje omdat jullie zo graag in Italië komen.

Waar bestellen?

Bij het bestellen van trouwkaarten, menukaarten en dank-kaarten is het slim om voor een betrouwbare partij te kiezen, die ervaring heeft in het verzorgen van drukwerk voor bruiloften. Alle producten die je hier ziet terugkomen, zijn van kaartje2go. Hier kun je altijd een gratis proefdruk bestellen, doe je inspiratie op in de grote galerij met aanpasbare kaarten en kun je mooie extra’s toevoegen. De kaarten zijn tevens Co2-neutraal gedrukt. Dat geeft een goed gevoel.

Wat vind jij van het idee om je trouwkaarten en menukaarten op elkaar af te stemmen? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Pau Patterson Photography via Unsplash
Ander beeld: eigen archief

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook