Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom iedereen een snelkookpan in huis zou moeten hebben!

Bij Kookpraatjes vinden we het altijd onwijs leuk om verschillende kooktechnieken onder de loep te nemen. Zo doken we al eens in de wereld van het sous-vide koken, schrijven we regelmatig over barbecueën en geven we de lekkerste recepten om thuis te maken. Iets waar we nog niet eerder over hebben geschreven, is de snelkookpan en waarom dit zo’n interessante pan is. In dit artikel vertellen we over de snelkookpan en hopen je te enthousiastmeren om er zelf lekker mee aan de slag te gaan. 

Waar koop ik een snelkookpan?

Voordat we vertellen over de voordelen van koken met een snelkookpan, willen we je een kleine koop-tip geven. Wij adviseren altijd om meteen een goede pan te kopen, bijvoorbeeld bij LUX Pannen. Zo weet je zeker dat de pan veilig en goed is. En ook niet geheel onbelangrijk: dat hij lang meegaat. Klaar om meer over snelkookpannen te leren? Lees dan zeker met ons mee!

Lekker snel

De naam ‘snelkookpan’ zegt het eigenlijk al: je kunt er iets snel mee klaarmaken. Dankzij de hoge druk en temperatuur in de pan is eten sneller klaar en kun je eerder aan tafel. Enorm handig! Investeer bij voorkeur direct in een pan van kwaliteit, zoals bijvoorbeeld van Fissler Pannen.

Voedingsstoffen blijven behouden

Als je graag voor gezond kiest, is een snelkookpan een must in jouw keuken. Omdat je eten sneller kunt bereiden, blijven alle voedingsstoffen veel beter behouden. Een verantwoorde manier van bereiden dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LUX Pannen (@luxpannen.nl)

Energie besparen

Elektriciteit en gas zijn duur! Met behulp van een snelkookpan kun je sneller en efficiënter je eten bereiden. Hierdoor gebruik je minder energie en bespaar je tijdens het koken op je gas- en/of energieverbruik.

Heerlijk mals

Wat bij koken misschien nog wel het meest belangrijke is, is dat het eindresultaat goed is! Met een snelkookpan zet je heerlijk mals vlees op tafel. Zelfs de meest taaie stukken komen zacht en smakelijk uit de pan.

Geen omkijken naar

Als de druk op de pan eenmaal hoog is en het kookproces is begonnen, heb je geen omkijken naar de pan. Je hoeft het gerecht niet door te roeren en alle ingrediënten zitten al in de pan. Onwijs makkelijk dus!

Wat kun je bereiden?

Het koken met een snelkookpan is heel geschikt bij het maken van stoofpotten, sauzen en soepen. Het is echt heel erg leuk om er mee te experimenteren. Ik kan je garanderen dat er een hele nieuwe wereld voor je open gaat. Heb jij nog goede tips? Deel ze dan in de reacties.

Praat je met ons mee?

Heb jij al eens gekookt met een snelkookpan? Wat vond jij daar zo fijn aan? En welke gerechten maak je graag? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste foto door SenuScape via Pexels.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook