Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je jouw Ikea-keuken chique en uniek!

Veel Nederlanders kopen hun keuken bij Ikea. Slim! Want ze maken hele mooie, goede en duurzame keukens. Vaak worden ze snel geleverd en naar wens zelfs gemonteerd. Veel voordelen dus, maar een Ikea keuken heeft naar mijn idee ook één groot nadeel: erg origineel zijn ze meestal niet. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes om jullie Ikea-keuken een chique en unieke sfeer te geven. Of je nou voor een keukenrenovatie Breda of een totaal renovatie in Groningen gaat: deze tips gaan jou helpen. Benieuwd hoe? Lees mee!

Aanrechtbladen

Ikea verkoopt degelijke, maar vrij standaard aanrechtbladen bij de keukens. Maar wist je dat je niet persé voor een aanrechtblad van Ikea zelf hoeft te gaan? Wij hebben thuis een keuken van Ikea, maar hebben daarop een op maat gemaakt marmeren blad. Hierdoor trek je de keuken meteen naar een hoger niveau!

Frontjes

De keukensystemen van Ikea zijn volledig modulair en naar wens aan te passen. Net als dat je niet per definitie voor een aanrechtblad van Ikea hoeft te gaan, kun je ook andere frontjes laten maken. Dit is overigens ook een hele fijne manier om je bestaande keuken tijdens een keukenrenovatie een compleet andere look te geven. Het ‘geraamte’ van de keuken blijft dan hetzelfde, maar de look and feel worden totaal anders.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door K14 (@k14_interieurpanelen)

Fornuis

In onze Ikea-keuken hebben wij gekozen voor een luxe fornuis van Bertazzoni. In combinatie met het echte marmeren aanrechtblad en onze grote Smeg ijskast, zorgt het ervoor dat de keuken er chique en uniek uitziet. Denk er bij het ontwerpen van de keuken wel al over na welk fornuis jullie mooi vinden. Zo kun je meestal kiezen voor een fornuis van 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120 of 150 centimeter breed. En ga je voor een losstaand fornuis of wil je hem graag inbouwen? Door dit vóór ontwerp duidelijk te hebben, kun je hier optimaal rekening mee houden. En dat geeft het aller mooiste resultaat!

Styling

Geef jullie keuken net dat extra beetje sfeer en originaliteit door hem mooi af te stylen. Zet een grote bos (zijden) bloemen neer, maak ruimte voor jullie favoriete kookboeken en stel je mooiste Japanse messen tentoon. Dit soort accessoires geven jullie keuken leven en een persoonlijke touch!

Chique uitstraling voor een lage prijs

Je ziet: er zijn heel veel manieren om jouw Ikea-keuken een originele en luxe uitstraling te geven. Mensen zijn bij ons thuis vaak écht verbaasd dat onze keuken niet afkomstig is van een dure keukenzaak. Met een paar slimme keuzes heb je een ‘million dollar kitchen’ tegen een Ikea-prijs. En eerlijk is eerlijk: uiteindelijk is dat toch wat veel mensen willen.

Praat je met ons mee?

Welke van deze tips zou jij heel graag willen toepassen tijdens jouw keukenrenovatie? En kun jij hier zelf misschien nog een aantal goede tips aan toevoegen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Alona Gross on Unsplash

Reageer ook