Damespraatjes Damespraatjes

Bakken voor beginners: dit heb je allemaal nodig!

Duik je graag de keuken in om de ene na de andere heerlijke creatie klaar te maken? Dat is niet alleen mogelijk door te koken, maar ook door aan de slag te gaan met bakken. Heb je hier nog niet veel ervaring in, maar wil je hier wel graag mee beginnen? Als het je heerlijk lijkt om lekkere taarten, cakes en andere lekkernijen te maken, is het goed om te weten wat je daarvoor allemaal in huis moet halen. Bakken voor beginners: dit heb je allemaal nodig!

Verschillende bakvormen en bakpapier

Wat onmisbaar is als beginnende thuisbakker, zijn bakvormen. Het is een aanrader om verschillende bakvormen in huis te halen, want je gaat die ongetwijfeld nodig hebben. Denk daarbij aan in ieder geval een taartvorm, cakevorm, tulbandvorm en muffinvorm. Naast bakvormen is ook bakpapier een must.

Mengkommen

Waar je ook absoluut niet zonder kunt als je heerlijke baksels gaat maken, zijn mengkommen. Haal er hier dus in ieder geval een paar van in huis als je dat nog niet hebt. Zonder mengkommen wordt het bakken lastig, want deze kommen houden de ingrediënten goed bij elkaar. Mengkommen zijn te koop in diverse formaten en stijlen.

Een maatbeker

Ook niet onbelangrijk, is een maatbeker. Dit item komt hoe dan ook veel van pas als je aan het bakken bent. Hiermee kun je nauwkeurig meten, wat belangrijk is om het recept dat je maakt te laten slagen. Met een maatbeker is het mogelijk om de juiste hoeveelheden af te meten en dat zorgt ervoor dat jouw baksel een succes wordt.

Een handmixer

Een belangrijk item dat je tot je beschikking moet hebben als je baksels wilt maken, is een handmixer. Hiermee kun je het deeg en beslag snel mixen. Het is van belang dat alle ingrediënten goed door elkaar heen gemixt worden en met een handmixer is dat mogelijk. Het is een snelle manier om je baksel klaar te maken voordat het de oven in gaat.

Ander belangrijk bakgereedschap

Er zijn nog veel meer bakspullen die handig zijn om te gebruiken tijdens het bakken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een keukenweegschaal, deegkrabber, deegroller, spatels, gardes en kwasten. Welke bakspullen nodig zijn, hangt af van wat je gaat maken. Voor het beste resultaat is het niet alleen essentieel om de instructies op te volgen, maar ook om kwalitatief bakgereedschap te gebruiken. Als beginner is het slim om niet met de moeilijkste recepten te beginnen. Start eenvoudig, zodat je het bakken goed onder de knie krijgt. 

Uiteraard zijn er nog veel meer bakspullen te koop die van pas komen tijdens het bakken, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Heb je de juiste benodigdheden, dan kan jouw bakavontuur pas echt beginnen!

Bak jij ook wel eens? Zo ja, wat maak je dan graag? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Elina Fairytale – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook