Damespraatjes Damespraatjes

Leuker en makkelijker afvallen? Wij delen 3 recepten met je!

Afvallen kan soms een behoorlijk uitdagende en vaak ook wel een beetje vervelende taak zijn, vooral als je niet weet hoe je je eetpatroon nou eigenlijk het beste kunt veranderen. Wat namelijk belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat je voeding binnenkrijgt die rijk is aan vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam goed functioneert en dat je je verzadigd en vol voelt, zonder dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Leuker en makkelijker afvallen? Wij delen 3 recepten met je!

Zorg voor een haalbaar eetpatroon

Een haalbaar eetpatroon is essentieel als je succesvol wilt zijn (en blijven) in het afvallen. Het is belangrijk om te eten waar je lichaam om vraagt, zonder jezelf uit te hongeren of jezelf te dwingen om voedsel te eten dat je niet lekker vindt. Begin allereerst met het toevoegen van voedzame en gezonde voedingsmiddelen aan je dieet, in plaats van je te focussen op alles wat je eigenlijk niet mag eten. Dit zorgt voor een positieve verandering van je levensstijl, in plaats van het creëren van een tijdelijke oplossing. PuurFiguur kan je hierbij ondersteunen met hun verschillende boeken en programma’s.

Hormonen in balans

Een belangrijke factor als je wilt afvallen, is om ervoor te zorgen dat je hormonen in balans zijn. Hormonen spelen namelijk een grote rol als het gaat om je eetlust en stofwisseling. Om je hormonen in balans te krijgen (en te houden) is het verstandig om de inname van koolhydraten te beperken en ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels binnenkrijgt. Een goed evenwicht hiertussen zorgt ervoor dat je lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft, om optimaal te functioneren. Dat betekent dus veel verse groenten en daarnaast fruit, noten, zaden, pitten, peulvruchten, suikervrije zuivel, onbewerkt vlees en
verse vis (dus geen brood, pasta of witte rijst).

Leuker en makkelijker afvallen? Wij delen 4 recepten met je!

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Ingrediënten

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water om in te koken
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1/2 kopje verkruimelde fetakaas
  • zout en peper

Bereiding

    • Was de quinoa goed en kook het gedurende 15 minuten, of totdat het water is opgenomen en de quinoa zacht is.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de paprika, courgette en ui op een bakplaat. Bestrijk de groenten met kokosolie en bestrooi met zout en peper.
    • Rooster de groenten in de oven gedurende 15-20 minuten of totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
    • Verhit de overgebleven kokosolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1-2 minuten, of totdat deze zacht is en geurig.
    • Voeg de geroosterde groenten toe aan de pan met knoflook en bak nog 1-2 minuten mee. Roer de balsamicoazijn erdoor.
    • Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan met groenten en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
    • Verdeel de quinoa-salade over vier borden en bestrooi met verkruimelde fetakaas.

Bietensalade met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

      • 4 middelgrote bieten, gekookt en in blokjes gesneden
      • 1/4 kopje walnoten, grof gehakt
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 1 eetlepel honing
      • 1 eetlepel balsamicoazijn
      • 1/4 kopje verkruimelde geitenkaas
      • zout en peper

Bereiding

      • Meng in een grote kom de bietjes, walnoten en geitenkaas.
      • In een aparte kleine kom meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een dressing.
      • Breng op smaak met zout en peper.
      • Giet de dressing over de bietensalade en meng goed
      • Verdeel de salade over vier borden en serveer.

Pittige linzensoep

Ingrediënten

          • 1 eetlepel kokosolie
          • 1 ui, fijngehakt
          • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
          • 2 theelepels komijn
          • 2 theelepels paprikapoeder
          • 1/4 theelepel cayennepeper
          • 1 kopje rode linzen
          • 4 kopjes groentebouillon
          • 1 blikje tomatenblokjes
          • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
          • zout en peper

Bereiding

          • Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.
          • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten, of totdat ze zacht zijn.
          • Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak nog 1-2 minuten, of totdat ze geurig zijn.
          • Voeg de linzen, groentebouillon en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
          • Zet het vuur lager en laat de soep sudderen gedurende 20-25 minuten, of totdat de linzen zacht zijn.
          • Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en serveer in mooie kommen.

Eet smakelijk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Uitgelichte afbeelding: -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤  – Pixabay
Afbeelding in lopende tekst:  F Hocking – Pixabay

Reageer ook