Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Vegan pompoenpasta

Ik hoor van flink wat mensen in mijn omgeving dat ze sinds kort vegananistisch zijn gaan eten. Dat wil zeggen: geen vlees, zuivel, eieren, honing of gerechten waar deze producten in verwerkt zijn. Zo kwam een bevriend stel er mee in aanraking tijdens een tantra cursus en las een buurman er een boek over. Het klinkt ingewikkeld en naar mijn idee is dat het ook. Haha! Maar, dat neemt niet weg dat ik het enorm knap vindt wat deze mensen doen. Ik heb dan ook het besluit genomen wat vaker vegan recepten op Kookpraatjes te plaatsen. Leuk, want het daagt ook mij uit om weer eens op een andere manier met eten om te gaan.

Ik kwam dit geweldige recept voor vegan pompoenpasta tegen op de blog van Izy Hossack en het water liep me meteen in de mond. Lees het recept en je weet meteen waarom!

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 medium flespompoen
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 3 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 3 eetlepels edelgist
  • 2 eetlepels tahin
  • 125 ml heet water
  • 170 gram spaghetti
  • Amandelen (fijngehakt)

Bereiden

1. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes van 2 cm. Doe een halve eetlepel olijfolie in een ovenschaal en roer hier de pompoen doorheen. Laat dit 30 tot 40 munuten in een oven van 180 graden roosteren.

2. Verhit de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan op medium-hoog vuur. Doe hier de salie bij en bak totdat het crispy is. Haal het met een lepel of een spatel uit de pan en laat op een stukje keukenpapier het vet eraf druipen. Zet de pan even opzij, je gebruikt hem zo weer. Laat de olie erin zitten.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Pak de pan met olie en zet hem weer op een medium-hoog vuur. Bak nu de uien tot ze glazig worden. Voeg hier na een minuut de knoflook bij en bak ongeveer een minuut mee. Doe de ui en knoflook in een blender. Doe hier ook het bouillonblokje, de edelgist, tahin en het hete water bij. Mix dit tot één glad geheel.

5. Voeg nu ook de geroosterde pompoen erbij en laat ook dit blenden totdat hij helemaal glad is. Wordt de saus te dik? Voeg hier dan nog een klein beetje heet water bij.

6. Verdeel de pasta over twee borden en giet de saus erover. Maak de pasta af met de fijngehakte amandelen.

Enjoy!

Reageer ook