Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Zelfgemaakte kaasstengels (met jouw favoriete kaas)

Bij een goede borrel, horen goede snacks. Een oer-Hollandse bitterbal, mediterraans olijfje of een knapperige kaasstengel. Ik vind het allemaal lekker! Wist je dat het ook heel leuk en lekker is om deze snacks zelf te maken. We deelden al een keer een recept om zelf asperge kroketjes te maken, maar wist je dat je ook zelf kaasstengels kunt maken? En het leuke is: je kunt ze vullen met een kaas die jij lekker vindt! 

Recept: Zelfgemaakte kaasstengels

Ingrediënten (8 kaasstengels)

  • 8 repen kaas van ongeveer 10 x 2 centimeter. Kies een kaas die jij lekker vindt en die goed smelt. Denk aan jonge kaas, mozzarella, camembert, emmentaler of een combinatie hiervan.
  • 80 gram bloem
  • 2 geklopte eieren
  • 200 gram broodkruimels (maken door oud brood in de keukenmachine te doen) of paneermeel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Fles olijf- of zonnebloemolie

Bereiden

1. Meng in een bakje de oregano, peterselie en het knoflookpoeder met de broodkruimels.

2. Zet de bakjes met ei, broodkruimels en bloem klaar.

3. Neem een reep kaas en haal deze door het bloem. Zorg dat er aan alle kanten bloem zit, maar niet te dik.

4. Haal de kaas door het ei en vervolgens door de broodkruimels. Herhaal dit twee keer, zodat er een mooie dikke laag ontstaat.

5. Voer stap 3 en 4 uit totdat alle kaasstengels bedekt zijn met een broodkruimellaagje.

6. Neem een pan met een dikke bodem en verwarm op een hoog vuur een flinke laag olie, van ongeveer 3 tot 4 centimeter dik. Frituur de kaasstengels, totdat ze goudbruin zijn aan de buitenkant. Hoeveel stengels je tegelijkertijd frituurt, is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zorg er in ieder geval voor dat de stengels vrij de ruimte hebben en niet tegen elkaar aanliggen tijdens het frituren.

7. Leg de kaasstengels na het frituren op een stukje keukenpapier. Hierna kan je ze serveren!

Dippen: Het is heerlijk om de stengels in een sausje te dippen. Welke saus je kiest, is afhankelijk van de vulling. Bij mozzarella is een tomatensaus erg lekker, bij camembert past een vijgensausje goed en kies bij jonge kaas bijvoorbeeld voor een honing-mosterd dip. Net wat jij lekker vindt 🙂

Geniet ervan!

Reageer ook