Damespraatjes Damespraatjes

Heb jij al eens een detox sapkuur overwogen?

Veel mensen vinden het lastig om aan hun dagelijkse dosis groenten te komen. Groentesappen zijn hiervoor de oplossing. Ze zitten vol met antioxidanten, die onder andere goed zijn voor je huid. Het drinken van groentesap helpt niet alleen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen maar ook om eventueel wat gewicht te kunnen verliezen. Ook voor kinderen wordt het een stuk gemakkelijker om voldoende groente (en eventueel fruit) binnen te krijgen. Het drinken van een sap werkt vaak gemakkelijker dan een bord met groente neerzetten voor ze. Wil je je weerstand een boost geven, bijvoorbeeld in de winter, dan kan een sapkuur je even een goede boost geven. Is het tijd om je lijf te ontgiften, ook dan zou het een goede optie voor je kunnen zijn.

Waarom zou je een sapkuur doen?

Een detox sapkuur wordt dus vaak gedaan om het lichaam te ontgiften. Hierdoor worden de lever en de darmen ontlast. Daarnaast kan deze dus ook helpen met afvallen en het omkeren van eventuele ongezonde gewoonten. Je kunt de sappen zelf maken, maar het is nog gemakkelijker om deze te bestellen bij een erkend sapbedrijf en thuis te laten bezorgen. Zij bieden 100% natuurlijke slowjuice groentesappen, welke een meer geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen bevatten. Daarnaast zitten ze ook nog eens boordevol mineralen, antioxidanten en vitamines en bevatten ze geen vezels, suikers en andere toevoegingen.

Voorbereiding sapkuur

Als je van plan bent om een detox sapkuur te gaan volgen dan is het van belang dat je hier wat voorbereidingen voor treft. Een sapkuur wordt niet aanbevolen aan mensen met hartaandoeningen, diabetes of andere medische problemen. Ook als je medicijnen gebruikt is het goed om te checken bij de huisarts of het voor jou wel geschikt is. Ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je een eetstoornis (gehad), dan is het volgen van een sapkuur af te raden. Dit geldt ook voor mensen met nieraandoeningen, of mensen die vatbaar zijn voor nierstenen. Vraag altijd medisch advies aan de huisarts of specialist als je twijfels hebt.

Houd in gedachten dat een detox kuur geen snelle oplossing is als het aankomt op heel erg snel afvallen. Het is een langzaam proces, waarvan je op de langere termijn resultaat gaat zien.

Hoe werkt een sapkuur nou eigenlijk?

Tijdens een sapkuur drink je gedurende een bepaalde periode alleen maar groentesappen en shots. Dit wordt vaak verspreid over 1 tot 7 dagen afhankelijk van jouw doelen en budget. Je eet verder dus geen vast voedsel.

Je kiest zelf hoelang je een sapkuur wilt doen. Bedrijven die sapkuren aanbieden doen dit meestal voor 3, 5 of 7 dagen. Het is dus aan jezelf waar je uiteindelijk voor kiest.  

Bijwerkingen van een detox sapkuur

Een detox kuur kan enkele bijwerkingen hebben. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn en diarree. Dit zijn gebruikelijke bijwerkingen omdat je lichaam zichzelf aan het reinigen is. Krijg je last van buitensporige of andere klachten en vertrouw je het niet?  Schakel dan altijd de huisarts in.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: LUIZ CARLOS SANTI on Unsplash

Reageer ook