Recept: Gevuld brood met champignonragout

Wat ben ik blij dat de zomer eindelijk voorbij lijkt te zijn. Er leek maar geen einde aan de stikhete en extreem benauwde dagen te komen. Niet alleen de temperatuur vind ik prettiger, ik ben ook dol op heerlijk herfst-eten, zoals kaasfondue, raclette en alles met pompoen en champignons. Jummie! Gelukkig is het hier nu weer tijd voor en om dat te vieren delen we dit lekkere recept met je!

Recept: Gevuld brood met champignonragout

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten boter (of margarine)
  • 400 gram champignonroerbakmix
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 1 AH Liefde & Passie brood rogge (ongesneden)
  • 200 gram eikenbladslamelange
  • 4 eetlepel sladressing naturel
  • 150 gram gruyère
  • 2 eetlepel tarwebloem
  • 57 gram mix voor champignonsaus (zakje)
  • 250 milliliter kraanwater

Bereiden

1. Verhit de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit. Meng de sla met de dressing en de helft van de peterselie. Snijd de kaas in stukjes.

3. Voeg de bloem en de champignonsaus toe aan de roerbakmix en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg al roerend het water toe. Laat 3 min. zachtjes koken. Roer de rest van de peterselie samen met de kaas door de ragout en schep in het brood. Leg de bovenkant er schuin op en serveer de sla erbij.

bron: Albert Heijn


Reageer ook