Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de nadelen en voordelen van werkbladafzuiging

Het verbouwen van de keuken is een leuke, creatieve en soms ook best stressvolle bezigheid. Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken zijn er tal van mogelijkheden. Zo is het bij grote gezinnen tegenwoordig helemaal niet gek om twee afwasmachines in te laten bouwen. En voel jij meer voor een subtiel weggewerkte ijskast of word je blij van een grote Amerikaanse? Goed om daar voor je bezoekje aan de keukenboer over na te denken. Wat ook iets is voor op je lijstje, is een kleine brainstorm over afzuigsystemen. De keuze is reuze en een beetje voorbereiding is dus zeker niet weg. Helemaal hip is momenteel de ingebouwde werkbladafzuiging. In dit artikel vertellen we er alles over. Dit zijn de nadelen en voordelen van werkbladafzuiging!

Waarom afzuigen?

Voordat we vertellen wat de nadelen en voordelen van werkbladafzuiging zijn, willen we ingaan op waarom afzuigen zo belangrijk is. Op de eerste plaats is dit om zo goed mogelijk kookgeuren en (soms schadelijke) dampen af te voeren. Op de tweede plaats voorkom je de ophoping van vet en vocht in de keuken. Een goed afzuigsysteem helpt je keuken schoon te houden. Een stuk belangrijker dan je misschien had gedacht dus!

Dit zijn de voordelen van werkbladafzuiging

  • Ziet er geweldig uit: voor de meeste mensen is de geweldige uitstraling van werkbladafzuiging dé hoofdreden om hiervoor te kiezen.
  • Zeer effectieve ventilatie: ook niet onbelangrijk is dat het een hele effectieve manier van ventileren is. Je hebt nauwelijks nog last van etensluchtjes in huis.
  • Neemt weinig ruimte in: traditionele afzuigkappen en -systemen nemen veel ruimte in beslag. Dat is bij werkbladafzuiging niet het geval.
  • Weinig herrie: geen zin in herrie tijdens het koken? Kies dan zeker voor werkbladafzuiging.
  • Niet alleen in een nieuwe keuken: je hoeft niet je hele keuken te verbouwen om voor werkbladafzuiging te kiezen.

Dit zijn de nadelen van werkbladafzuiging

  • Prijs: werkbladafzuiging is vaak wat kostbaarder in de aanschaf dan een traditionele afzuigkap.
  • Installatie: het installeren van werkbladafzuiging is complexer dan het installeren van een regulier afzuigsysteem. Als je geen ervaring hebt in het installeren van werkbladafzuiging, is het verstandig dit door de verkoper/leverancier te laten doen.

Samengevat

Kortom: werkbladafzuiging is een mooie en moderne afzuigmogelijkheid. Laat je goed voorlichten en kijk wat de optie is die het beste bij jou past. Twijfel je? Bezoek dan zeker een showroom om de verschillende mogelijkheden naast elkaar te bekijken. Vergeet geen plattegronden en eventuele bouwtekeningen mee te nemen naar de showroom. Zo kun je direct aan de slag!

Praat je met ons mee?

Ben jij momenteel bezig met het samenstellen van een nieuwe keuken? Ben je van plan om te kiezen voor een traditionele afzuigkap of sta jij open voor werkbladafzuiging? En was jij al op de hoogte van de nadelen en voordelen van werkbladafzuiging? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd erg gezellig.

Bovenste afbeelding: Sven Brandsma via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook