Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn mijn favoriete internationale keukens!

Hollandse pot; ik moet eerlijk toegeven dat ik er eigenlijk helemaal niks mee heb. Een ouderwetse stamppot zul je bij ons thuis niet snel geserveerd krijgen. Gelukkig zijn er in Nederland tegenwoordig producten van over de hele wereld te vinden en kan ik prima leven zonder stamppotten. Wat ik dan wél graag op tafel zet? Ik vertel je er graag alles over in dit artikel. Lees lekker mee!

Italiaans

Een kneiterverse pasta arrabiata, een handgemaakte pizza uit de houtoven of een ravioli met verse truffel; je kunt mij er werkelijk voor wakker maken. Zet je er ook nog een glas Italiaanse wijn naast? Dan ga ik nooit meer naar huis! Italiaans eten is heerlijk en ik zou het het liefst elke dag eten. Vanwege mijn lijn doe ik dat niet, maar als ik Italiaans ga eten, doe ik dat graag in een goed restaurant. Zo waren we laatst in Twente en bezochten we een goed Italiaans restaurant Borne. Daar geniet ik nog net een beetje meer!

Mexicaans

Zes jaar geleden gingen Ward en ik naar Mexico. Hij was daar al een paar keer geweest en was al heel bekend met de Mexicaanse keuken. Ik was wel eens in een Mexicaans restaurant Oldenzaal geweest, maar voor mij was het de eerste keer dat ik Mexicaans at in Mexico. Wat een ervaring! Van de zachte taco’s en pittige salsa’s tot de rijke carne asada; alles is smullen.

Frans

Ik ben dol op culinair- en gastronomisch genieten. Waar wij voor de kinderen bijna elke week wel ergens een hapje gingen eten, doen wij dat tegenwoordig een stuk minder vaak. Gaan we wel? Dan kiezen we voor kwaliteit. We gaan graag eten in klassieke Franse restaurants en drinken elegante Franse wijnen. Als ik er zo over denk loopt het water mij al in de mond…

Thais

Iedereen die ooit in Thailand is geweest, weet dat het eten daar geweldig is! En waar je de beste gerechten vindt? Gewoon bij stalletjes op straat! Ik ken menig persoon die deze stalletjes liever overslaat, maar dat is nergens voor nodig. Meestal wordt er schoon gewerkt en kun je hier prima eten. Kies voor een pittige papaya salade, een authentieke groene curry en biefstukreepjes met Thaise basilicum en hete peper. Hoe lekker is dat?!

Indonesisch

De Indonesische keuken is er één die ik alleen ken vanuit Nederland. Het is het enige land op dit lijstje waar ik zelf nog nooit ben geweest! Een van mijn beste vrienden komt uit Jakarta en ik heb al lang de wens om hier eens naartoe te gaan. Heerlijk eten en natuurlijk zijn familie ontmoeten. Ik hoop dat deze droom snel werkelijkheid gaat worden.

Wat zijn jouw favoriete internationale keukens

Ben jij van de Hollandse pot of kook je liever internationaal? En zijn mijn favoriete keukens ook jouw favorieten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding: Quin Engle via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook