Damespraatjes Damespraatjes

Hoe bak je een biefstuk precies zo als die van Loetje?

Als je ooit bij Loetje hebt gegeten (en je bent geen vegetariër), dan weet je ongetwijfeld dat ze heerlijke biefstuk hebben. Thuis heb ik regelmatig geprobeerd hem net zo lekker te bakken, maar het is me nog nooit gelukt. Tot nu! Want ik kwam op de Allerhande website van Albert Heijn een super goede uitleg tegen waarin Loetje precies vertelt hoe ze die biefstukken nou zo goddelijk lekker krijgen. Lees je even mee?

Wat heb je nodig?

  • 4 ossenhaasbiefstukken
  • 100 gram Blue Band margarine
  • Vleeskruiden
  • 4 verse witte boterhammen
  • Pan met dunne bodem

Hoe maak je het?

1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met kruiden. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Laat de boter niet aanbranden!

2. Leg de biefstuk in de pan als de boter is uitgebruist. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Draai de biefstuk om na 1 min. Draai de biefstukken voortdurend, om ze egaal bruin te krijgen. Gebruik voor het draaien van de biefstuk een tang. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste 2 min. wat lager draaien.

3. De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord. Schenk er flink wat jus over. Serveer de biefstuk met een verse, witte boterham om lekker in de jus te dopen.

Heeft Loetje nog tips?

‘Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.’

‘Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.’

1 reactie

L van Beers -

N.B.
1) Op kamertemperatuur laten komen van de biefstukken vanuit de koelkastduurt ongeveer een uur. Ze moeten ook niet op elkaar liggen.
2) Na het bakken moet vlees rusten, óók biefstuk.

Reageer ook