Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara eet bij Café de Bieb

Sinds ik in Amsterdam woon, ga ik veel vaker uiteten dan eerst. Toen ik in Hilversum woonde ging ik om de week, maar in Amsterdam ga ik zeker 1 tot 2 keer per week. Ik heb inmiddels een paar favoriete plekken waar ik vaak kom, maar ik bezoek ook graag nieuwe plekjes. Vorige week gingen mijn vriend en ik eten in ons oude buurtje de Pijp, we zaten bij Café de Bieb. Hier mijn review!

Als je op woensdagavond uiteten gaat weet je nooit wat je aantreft. De kans dat je een lege zaak binnenstapt is op dat soort avonden bijna even groot als de kans dat je rumoerige bende aantreft. Bij Café de Bieb zat het in ieder geval goed. Ongeveer de helft van de tafels waren gevuld, de bar zat gezellig vol en het personeel kon de hoeveelheid gasten perfect aan. Dat belooft veel goeds!

Schermafbeelding 2016-02-23 om 12.31.15

Café de Bieb is een nieuwe zaak en dat merk je. De bediening is enthousiast en trots op het concept. Ook de inrichting is modern en fris. We snappen goed dat het Café de Bieb heet, het staat er vol met boeken. Wij hebben niet de kans gekregen om er een te lezen (we waren veel te druk met eten), maar het is zeker een leuke plek om eens te gaan zitten als je even in de boeken wilt neuzen. Achterin het café zaten twee studentes te studeren. Ook dit kan je er dus zeker doen!

Na binnenkomst worden we verwelkomt door een frisse ober. Zoals ik al zei: hij was enthousiast en trots op het concept. Leuk, want je ziet het weleens anders in Amsterdam! Hij wist veel over de dranken die ze serveerden. Zo vertelde hij dat de wijnen afkomstig zijn van de wijngaard van de naastgelegen wijnbar. Ook mochten we proeven van de huisgemaakte shotjes. Eén met ananas en één met hete peper. Erg leuk.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 12.31.01

Nog voordat we ons eten hadden besteld kregen we een heerlijk Spaans hammetje op tafel. Is weer eens wat anders dan brood met kruidenboter. Onder het genot van dit heerlijke begin bekeken we de kaart. Het concept is al snel duidelijk: bij Café de Bieb is het vooral leuk om veel verschillende gerechten te delen met de rest van de tafel. Wil je dit niet, dan kan je ook een gewoon hoofdgerecht bestellen, maar Stefano en ik vonden het leuk om meerdere dingen te proeven. Zo kregen we de geroosterde pompoensoep, taco chips, Flammkuchen met geitenkaas, salade met aubergine en munt en een geweldige taco met buikspek.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 13.05.10

Man, man, man… Wat was het allemaal lekker! Vooral de Flammkuchen en de taco met buikspek zijn dikke aanraders. Tot slot hebben we een chocoladetaart met karamelijs gedeeld. Je kunt je wel voorstellen dat wij rollend naar huis gingen. Het was het dik waard!

Conclusie

Stap zeker eens binnen bij Café de Bieb! Het eten is er heerlijk en goed betaalbaar. Je betaalt nooit meer dan € 10 voor een gerecht, ook niet als je een groot hoofdgerecht bestelt. De bediening is vriendelijk en vindt het leuk om je over het café, het eten en de dranken te vertellen.

Saenredamstraat 32, Amsterdam
www.cafedebiebamsterdam.nl

Reageer ook