Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Springrolls met avocado, komkommer en frisée

Een paar jaar geleden kende bijna niemand ze nog in Nederland, maar tegenwoordig zien we ze steeds vaker: springrolls. Niet alleen in restaurants en op food festivals kom je ze tegen, steeds meer mensen maken ze thuis zelf. Als je het rollen eenmaal onder de knie hebt is het eigenlijk heel simpel én het is ook nog eens heel lekker. Dat is niet alles: springrolls zijn over het algemeen erg gezond door de verse en slanke ingredienten die er worden gebruikt. 

We hebben hier een hele simpele en extreem slanke variant. Deze springrolls met avocado, komkommer en frisée zijn lekker als bijgerecht bij een etentje, maar ook als borrelhapje. Het is super gezond en je kunt er dus zonder schuldgevoel van genieten.

Recept: Springrolls met avocado, komkommer en frisée

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 rijstvellen
  • 1 bosje frisée (krulandijvie)
  • 3 avocado’s, in plakjes
  • 1 komkommer, in dunne plakjes van 8 centimeter
  • 1 flesje sojasaus
  • 1 limoen, in kwarten
  • 4 eetlepels sesamzaadjes

Bereiden

1. Neem een rijstvel en maak deze zacht door hem even in een bak met water te leggen. Op de verpakking staat precies hoe je dit het beste kunt doen. Onderaan dit artikel zie je een video waarin het gebruik van rijstvellen gedemonstreerd wordt.

2. Zodra het rijstvel zacht is, leg je hem voorzichtig op een bord op snijplank. Vul hem met frisée, avocado, komkommer en knijp er een beetje limoensap overheen.

3. Vouw de springroll dicht, maar laat één kant open. Besprenkel hem met wat sesamzaad. Herhaal dit tot alle rijstvellen op zijn.

Serveer de springrolls met sojasaus, hier kan je ze lekker in dippen.

Springrolls met avocado, komkommer en frisée

Hoe werken rijstvellen?

Nog niet eerder met rijstvellen gewerkt? Bekijk dan deze video waarin het wordt voorgedaan.

Geniet ervan!

Reageer ook