Damespraatjes Damespraatjes

Weekendje Utrecht? Dan moet je dit zeker doen!

Een weekendje Maastricht, Amsterdam of Rotterdam: ik heb het allemaal al eens gedaan. Stuk voor stuk leuke steden waar heel wat te beleven valt! Een andere stad die ook heel erg leuk is -maar waar ik zelf nog nooit langer dan een dag ben geweest- is Utrecht. Binnenkort staat er dus een weekendje Utrecht op de planning. Benieuwd wat je daar allemaal kunt beleven? Wij hebben hier een mooi overzicht van plekken die je zeker niet mag overslaan als je een bezoek aan de Domstad van Nederland brengt! 

Originele tips

Oh enne; we geven hier niet de typische toeristentips, maar vooral heel veel originele activiteiten. Leuk om deze te combineren met de bekende highlights van de Utrechtse binnenstad!

Nijntje Museum

Als je met de (klein)kinderen een dagje naar Utrecht gaat, mag je zeker het Nijntje Museum niet missen! Dick Bruna, de bedenker van Nijntje, komt uit Utrecht en het konijntje is dan ook een symbool voor de stad geworden. Het Nijntje Museum is leuk voor jong en oud en voor kids valt er veel te zien én te spelen. Een dikke aanrader! Let op dat je vooraf wel kaartjes koopt en een tijdsslot reserveert. Het museum is erg populair en je moet er dus echt op tijd bij zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door nijntje museum (@nijntjemuseum)

Leidsche Rijn

De wijk Leidsche Rijn stond jarenlang niet bepaald bekend als hip, hot and happening. Dat is tegenwoordig wel anders! Het centrum van de wijk bast van de leuke winkeltjes, wijn-barren en koffietentjes. Breng op de fiets een bezoek aan de wijk en ontdek hem. Sluit de dag af op een van de leuke terrassen op bezoek een restaurant Leidsche Rijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alan & Pim’s (@alanenpims)

Kanoën door de grachten

Bijna iedereen heeft weleens door de Amsterdamse grachten gevaren. Maar heb jij dit al eens in Utrecht gedaan? Een van de meest hilarische manieren om dit te doen, is in een kano. Dat wordt lachen, gieren, brullen! Ook een aanrader als je een vrijgezellenfeestje in Utrecht viert.

Lokaal biertje

Een bezoek aan een stad is niet compleet als je geen lokaal biertje hebt geproefd! Utrecht heeft heel wat leuke locale brouwerijen met heerlijke Utrechtse bieren. Probeer zeker de bieren van Oproer Brouwerij, Eleven Brewery en Brouwerij de Leckere. Misschien een goed idee om met de fiets of lopend te komen 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oproer (@oproerbrouwerij)

Praat mee

Heb jij al eens een weekendje Utrecht gedaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook