Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je zelf zongedroogde tomaten!

Tot een jaar geleden woonde ik boven een heerlijk Italiaans restaurantje: Felicita. Naast het feit dat ze daar geweldig eten serveren, heb ik er ook een goede vrienden gemaakt, namelijk de eigenaar en zijn vriendin. Ook nu ik niet meer boven het restaurant woon, zie ik het stel nog regelmatig. En dat is niet voor niets, we delen namelijk een passie voor eten, drinken en urenlang kletsen. Wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat ik vaak handige kooktips krijg, zoals de tip om zelf zongedroogde tomaten te maken. Ik heb het geprobeerd en deel deze techniek nu ook graag met jullie!

Ingrediënten

1,5 kilo Romatomaten
Zout
Bakspray of olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 100 graden

2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spray hier wat bakspray oveheen. Heb je geen bakspray? Smeer ze dan licht in met wat olijfolie.

3. Was de tomaten en snijd ze over de lengte doormidden. Haal met je vingers voorzichtig de pitjes uit de tomaten.

4. Leg de tomaten op de bakplaten, met de opengesneden kant naar boven. Bestooi ze naar smaak met zout.

5. Zet ze ongeveer 7 uur in de oven. Het is afhankelijk van je oven hoe lang het precies duurt om ze te drogen. Ook gaan kleine tomaten sneller dan grote tomaten. Houd het dus een beetje in de gaten.

Je kan de tomaten bewaren in een pot met olie en wat knoflooktenen. Zo blijven ze langer houdbaar en maak je tegelijkertijd een heerlijke tomatenolie.

Lees ook:  In het buitenland op straat eten? Hier let je op!

Street food - stock

Reageer ook