Recept: Spinazie-kaas broodjes met walnoten en sesam

Dit recept voor spinazie-kaas broodjes komt niet van mij. Nee, een groot deel van de credits gaan naar mijn moeder. Aangezien wij vroeger thuis geen vlees aten, moest mijn moeder creatief zijn met het bedenken van gerechten. Als kinderen zeurden we heel wat af, maar over dit gerecht heeft mijn moeder nog nooit klachten gekregen. Omdat het simpelweg heerlijk is! 

Ingrediënten (10 broodjes)

  • 10 plakken bladerdeeg, ontdooid
  • 5 voorgesneden plakken jonge kaas, over de breedte gehalveerd
  • 2  eigeels, losgeklopt.
  • 600 gram spinazie, gewassen en fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 20 walnoten, waarvan 10 heel en 10 fijngehakt
  • 10 theelepels sesam

Bereiden

1. Verwarm de over voor op 180 graden.

2. Bak de spinazie zodat hij slinkt. Als alle spinazie in de pan geslonken is, voeg je de knoflook, peper en zout toe. Laat dit 1 minuut meebakken en draai het vuur uit.

3. Leg op elke plak bladerdeeg een plak van de gehalveerde plakken kaas. Schep hier nu een flinke eetlepel spinazie op. Herhaal dit bij alle plakken bladerdeeg.

4. Vouw de hoeken van de plak bladerdeeg naar het midden en bestrijk met een beetje eigeel. Leg op de plek waar alle hoeken samenkomen een walnoot en besprenkel met één eetlepel sesam en wat fijngehakte walnoot. Herhaal dit tot alle broodjes klaar zijn.

5. Zet de broodjes voor ongeveer 20 minuten in de oven. De ene oven gaat wat sneller dan de ander, dus houd ze wel een beetje in de gaten. Ze broodjes zijn gaar als de kaas is gesmolten en het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Enjoy!

Recept Spinazie-kaas broodjes met walnoten en sesam


Reageer ook