Damespraatjes Damespraatjes

Recept: In ’n Out Animal Style Fries met kaas, gekarameliseerde ui en speciale saus

Wie de afgelopen jaren in Californie is geweest, heeft het waarschijnlijk gezien en misschien zelfs wel gegeten: fastfood keten In ’n Out. Ik at het voor het eerst toen ik in 2009 en 2010 in Californië woonde en kende het daarvoor nog niet. Niet gek, want buiten Californië vind je de keten nergens. Zelfs niet in de rest van de Verenigde Staten. En dit schijnt ook zo te blijven helaas…

Secret menu

De ‘signature dish’ van In ’n Out is toch wel de Double Double (een dubbele cheeseburger) met Animal Style Fries (frietjes met kaas, gekarameliseerde ui en een speciale saus). Dit laatste gerecht staat niet op het officiële menu, maar komt van het zogeheten ‘secret menu’. Inmiddels is deze secret menu trouwens helemaal niet meer zo geheim.

Zelf Animal Style Fries maken

Zoals ik al zei: In ’n Out is niet in Nederland verkrijgbaar. Qua burger vind ik dat niet heel erg, want die heb je hier ook genoeg. Maar, die Animal Style Fries? Die mis ik echt ontzettend! Gelukkig kan je ze wel zelf maken en dat is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Hoe je dat doet, lees je hier.

Recept: In ’n Out Animal Style Fries met kaas, gekarameliseerde ui en speciale saus

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram franse frietjes (voor frituur of oven)
  • Eventueel frituurvet
  • 8 plakken smeltkaas met cheddar (of vegan kaas)
  • 8 eetlepels mayonaise (of vegan mayo)
  • 150 gram kleine blokjes augurk
  • 2 eetlepels ketchup
  • 4 uien, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven/frituur voor zoals aangeven op de verpakking van de friet.

2. Neem een bakpan met dikke bodem en verhit deze op een medium-laag vuur. Doe hier de olijfolie in en karameliseer de ui tot hij zacht, bruin en zoet is.

3. Maak ondertussen de saus. Neem een kom en mix hier de (vegan) mayonaise, ketchup en augurk in.

4. Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking.

5. Neem een grote schaal en leg hier de friet op. Bestrooi hem met wat zout en leg hier direct de plakjes (vegan) kaas op. Verdeel de gekarameliseerde ui over de kaas en schep hier de saus overheen.

6. Serveer met een (vegetarische)hamburger. Wil je de calorieën een beetje binnen de perken houden? Serveer dan met een frisse salade.

Geniet ervan!

Reageer ook