Recept: Zelfgemaakte roze koeken van Rutger Bakt

Dit recept voor zelfgemaakte roze koeken kwam ik tegen op receptenpagina van Albert Heijn en moest ik gewoon met jullie delen. Roze koeken zijn al super lekker, maar deze zelfgemaakte variant is ongeëvenaard. Het recept werd ontwikkeld door Rutger van Rutger Bakt. Onderaan deze pagina tref je een handige video tutorial aan, waarin Rutger zelf laat zien hoe je ze maakt.

Recept: Zelfgemaakte roze koeken van Rutger Bakt

Ingrediënten (12 stuks)

  • 100 gram ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
  • 100 gram diepvries frambozen
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ gram zout
  • 110 gram tarwebloem
  • 20 gram maizena
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • (eetbare) confetti en smarties om te versieren

Verder nodig

  • muffinvorm met 12 holtes
  • spuitzak
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.

2. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.

3. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.

4. Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en versier met de confetti en smarties. Laat de koeken opdrogen.

Video tutorial

Rutger maakte een hele fijne video tutorial bij dit recept. Bekijk hem hier en zie stap voor stap hoe je deze lekkere roze koeken maakt!

https://www.youtube.com/watch?v=y3zrloFLvh4


Reageer ook