Recept: Traditionele Italiaanse Penne all’arrabiata

Thuis maken mijn vriend Ward en ik er vaak een wedstrijdje van wie het pittigst kan eten. Ik moet toegeven dat hij de wedstrijd over het algemeen dik wint. Zelfs als wij in het buitenland zijn, slaan mensen stijl achterover als ze zien hoe pittig wij eten. Zo geloofden de Mexicanen hun ogen niet toen ze zagen hoe wij binnen 5 minuten een bakje van hun aller heetste salsa wegwerkten. Echt heel grappig!

Niet alleen Mexicaanse gerechten lenen zich om super pikant gegeten te worden. Ook Aziatische gerechten staan beken om hun pittigheid. Maar ook de Italiaanse keuken kent een heet-gerecht: Penne all’arrabiata. En je raadt het al; dit is onze favoriet. En zo maak jij hem ook!

Recept: Traditionele Italiaanse Penne all’arrabiata

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram penne
  • 2 blikken met gepelde cherry tomaten (gewone gepelde tomaten zijn ook goed als je de gepelde cherry tomaten niet kunt vinden)
  • 2 rode pepers, fijngehakt (of meer als je van écht pittig houdt)
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 gram verse peterselie, fijngehakt
  • Flinke scheut olijfolie
  • 4 eetlepels goede extra virgin olijfolie
  • 100 gram Pecorino Romano, geraspt
  • Zout en peper
  • Eventueel basilicum

Bereiden

1. Neem een bakpan met een dikke bodem en verhit deze op een laag-middelhoog vuur.

2. Bak de knoflook en chili pepers rustig in een flinke scheut olijfolie. De knoflook mag niet verbranden, maar moet rustig de olie op smaak brengen. Roer hem gedurende 5 minuten constant rustig door.

3. Voeg de gepelde (cherry)tomaten aan de pan toe. Voeg hier de peterselie en eventueel wat peper en zout aan toe. Laat rustig sudderen en druk met een pollepel de tomaten kapot, zodat de saus één geheel wordt.

4. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Na het afgieten roer je 4 eetlepels extra virgin olijfolie door de pasta.

5. Verdeel de pasta over vier borden. Schep de saus over de pasta en garneer met de Pecorino romano. Eventueel kan je er ook nog wat verse basilicum over het gerecht strooien. Dit is geen onderdeel van het traditionele recept, maar zelf vind ik dit wel heel erg lekker.

Lekker genieten nu!

penne all'arrabiata recept


Reageer ook