Recept: Fettuccine met gezonde bloemkoolsaus en champignons

Al sinds ik mij kan herinneren is pasta één van mijn lievelingsgerechten. Bij ons in de wijk hebben we een aantal goede Italiaanse pasta-restaurants en daar komen we dan ook regelmatig. Allemaal hele fijne plekjes, waar ik het liefste elke dag zou komen. Helaas is er één probleem: pasta is niet bepaald heel slank. En al helemaal een pasta met een lekkere roomsaus niet. 

Maar, goed nieuws! Ik deed laatst een ontdekking. Het is namelijk heerlijk om een pasta te maken met een bloemkoolsaus. Dit is super romig en heeft een heerlijk volle smaak. Een perfect gezond alternatief voor de klassieke roomsaus. Voeg hier wat gebakken champignons met lekker veel knoflook aan toe en je hebt een goddelijke maaltijd!

Recept: Fettuccine met gezonde bloemkoolsaus en champignons

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 liter water
  • 400 gram champignons, in plakjes
  • 400 gram fettuccine
  • Peterselie. fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiden

1. Neem een grote pan en fruit de ui. Bak de helft van de knoflook mee. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schenk hier 1 liter water bij. Breng aan de kook. Laat de deksel op de pan en laat dit 20 minuten zachtjes koken.

2. Pureer de bloemkool tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe om de saus op smaak te brengen. Laat de saus op een heel laag vuur wat inkoken.

3. Kook de fettucinne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Terwijl je wacht tot de pasta gaar is, bak je de champignons op medium-hoog vuur in een eetlepel olijfolie. Als ze bijna klaar zijn doe je er het laatste deel van de knoflook bij.

5.Giet de pasta af en roer hier de bloemkoolsaus en de champignons doorheen. Verdeel het over vier borden en garneer met de peterselie.

Variatietip: rasp er lekker wat verse truffel overheen. 

En NU lekker genieten!

Health Dough Italy Pasta Food Plate Italian


Reageer ook