Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gnocchipannetje met serranochips en babyspinazie met Italiaanse kaas

Er zijn van die dagen waarop je wél lekker, gezond en vers wil eten, maar géén zin hebt om daar heel veel voor te doen. Voor dat soort dagen bestaan er gelukkig heel veel super snelle recepten. Zelf val ik vaak terug op een pasta wanneer ik snel het eten op tafel wil hebben, maar er zijn natuurlijk ook heel veel andere lekkere opties. Zoals dit recept van Marley Spoon bijvoorbeeld. Je hebt het in een kwartiertje op tafel en het is nog een heel origineel recept ook!

Recept: Gnocchipannetje met serranochips en babyspinazie met Italiaanse kaas

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 bosuien
  • 8 plakjes Serranoham
  • 400 gram Gnocchi
  • 400 gram voorgesneden prei
  • 100 gram Grana padano kaas (mag natuurlijk meer als je dol bent op kaas!)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 gram crème fraîche
  • 300 gram babyspinazie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bosui in schuine ringen.

2. Leg de plakjes Serranoham, met voldoende ruimte tussen elkaar, op een bakplaat met bakpapier. Rooster 8 to 10 minuten in de oven totdat de ham krokant is.

3. Verhit 1 tot twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de gnocchi in 4 to 5minuten rondom goudbruin. Voeg 3/4e van de prei met een snufje zout toe en bak al roerend 3 minuten mee.

4. Rasp de kaas fijn. Los de helft van het bouillonpoeder in 200 milliliter warm water op. Je kunt voor een sterkere smaak iets meer bouillonpoeder toevoegen.

5. Voeg de crème fraîche en de helft van de bouillon aan de pan met gnocchi toe. Roer door en breng aan de kook. Voeg dan handje voor handje de babyspinazie toe en kook mee tot de blaadjes zijn geslonken.

6. Roer de kaas door de saus en kook 1 to 2 minuten op matig vuur. Voeg meer bouillon toe als de saus te dik naar wens is. Proef en breng de gnocchi op smaak met peper en zout. Breek de Serranoham in kleinere stukjes. Schep de gnocchi op en garneer met de Serranochips en bosuiringen.

En smullen maar!

recept en foto afkomstig van Marley Spoon

Reageer ook