Recept: Penne Rigate met kip, pesto en courgette

Weinig tijd en toch wat lekkers maken? Dan ga ik meestal voor een heerlijke pasta. Pasta is zo simpel en divers, dat ik het wel vier keer per week zou kunnen eten (wat ik vast een keer heb gedaan, haha!). Natuurlijk is het leuk om hem ook eens anders te maken dan met tomaten en gehakt. Blogger Sarah maakte deze penne rigate met kip, pesto en courgette. Dat wordt weer smullen!

Ingrediënten (2 a 3 personen)

  • 180 gram Penne Rigate
  • 100 gram kip filet
  • 180 gram groene pesto
  • 125 gram creme fraiche
  • 90 gram zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 grote courgette, in halve ringen
  • 35 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

1. Rooster de pijnboompitten in een pan.

2. Kook penne Rigate gaar in ongeveer 12 minuten.

3. Snijd de courgette in ringen van ongeveer 1 centimeter dik en snijd ze vervolgens door de helft. Bak ze op hoog vuur half gaar.

4. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper, bak in 1 a 2 minut gaar. Let op! Bak ze niet te lang om de kipfilet mals te houden.

5. Voeg de courgette, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten toe aan de kip, roer vervolgens voorzichtig de groene pesto en creme fraiche er door heen en zo nodig breng op smaak met zout en peper. Voeg de penne toe aan de saus en roer nog mals voorzichtig door. 

6. Verdeel de pasta over de borden en geniet van deze heerlijke pasta.

penne-rigate-met-kip-pesto-en-courgette-2

Buon appetito!

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.


Reageer ook