Recept: Plaattaart met gegrilde groenten

Ik zou elke avond wel pizza kunnen eten. Enne, gezien het aantal goede pizza-tenten bij ons in de buurt, zou ik ook nog eens elke avond bij een ander kunnen bestellen. Toch doen we dit niet. Je snapt wel waarom 😉 Maar, dat betekent niet dat we niet voor een gezondere variant op de pizza kunnen gaan. Zoals een plaattaart! Ik serveer hem altijd met een groene salade en een vers tomatensoepje. Zo geniet je van een heerlijke pizza-maaltijd én je krijgt ook nog eens als je vitaminen en voedingsstoffen binnen. 

Een heerlijk plaattaart recept, vind ik die met pesto, gegrilde groenten en witte kaas. Smullen!

Recept: Plaattaart met gegrilde groenten

Bereiden (4 personen)

  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 4 eetlepel pesto
  • 450 gram diepvries gegrilde groenten (ontdooid)
  • 150 gram witte kaas 45+
  • 250 gram cherrytomaten
  • 75 gram veldsla
  • 5 eetlepel dressing balsamico

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

2. Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas erover. Bestrijk de randen met wat water.

3. Bak in circa 20 minuten onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 minuten een halve slag.

4. Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met iets meer dan de helft van de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.

Een smakelijke voortzetting!

Wat vind jij van dit recept? Praat met ons mee in  de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :) 

bron: Albert Heijn


Reageer ook