Recept: Honing-sesam kipfilet

Als foodie ben ik ongeveer 16 uur per dag bezig met eten. Het begint al direct wanneer ik wakker word en onder de douche sta; wat zal ik eens als ontbijt eten. Tijdens mijn ontbijt bereid ik me mentaal al voor op mijn tussendoortje en rond 11:30 vraag ik me af of het al bijna tijd is om te lunchen. Na de lunch open ik steevast mijn telefoon om inspiratie voor het avondeten op te doen en wanneer ik na het diner in bed lig, scroll ik door kookwebsites om vast wat kook-inspiratie voor het weekend op te doen. Tja… Zo ben ik gewoon.

Eén van de recepten die al lang op mijn lijstje stonden, is het recept voor honing-sesam kip. Ik ben dol op honing, weg van sesam en verzot op kip, dus met een combi van die drie ingrediënten maak je mij zeker blij. Dit recept is afkomstig van everydaygourmettv en onderaan dit artikel vind je hun handige video tutorial. Kook je mee?

Recept: Honing-sesam kipfilet

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 grote kipfilets, ik blokjes
  • 2 eieren
  • 2 soja saus
  • 60 milliliter water
  • 60 milliliter honing
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel 5-spice kruiden
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels maiszetmeel
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesam

Bereiden

1. Neem een kom en kluts de eieren. Voeg hier 2 eetelepels sojasaus aan toe en klop dit even mee.

2. Doe de in de bak met het eiermengel en roer de kip met je handen goed door. Zet dit even opzij en ga verder met de saus.

3. Neem een sauspan en doe hier het water, de honing, de ketchup, de 5-spice kruiden, rasp van de citroenschil, sap van de citroen en de sesamolie in.

4. Zet de saus op het vuur en laat dit in ongeveer 10 minuten rustig inkoken.

5. Verwarm in een wok de zonnebloemolie tot 180 graden.

6. Pak de kom met de kip en roer hier nu ook het maiszetmeel doorheen. Blijf roeren totdat je helemaal geen klontjes meer ziet.

7. Leg de stukjes kip één voor één voorzichtig in de olie. Frituur niet teveel stukjes kip tegelijk en zorg ervoor dat de kip de ruimte heeft in de pan. Zodra ze goudbruin zijn, kan je ze uit de olie halen.

8. Doe de ingekookte saus in een grote kom. Laat zowel de saus als de kip een beetje afkoelen. Voeg na het afkoelen de kip toe aan de saus, besprenkel met sesam en roer het geheel goed door.

9. Serveer met rijst, groente en besprenkel eventueel met nog wat extra sesamzaadjes.

Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=NqwW4BiLoBw


Reageer ook