Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Plaattaart met spinazie en ei en een tomatensalade

Een tijdje geleden hebben wij thuis ons HelloFresh abonnement stopgezet. We gebruikten het al jaren en ik vond het leuk om weer vaker zelf recepten te bedenken en boodschappen te doen. Toch kijk ik nog vaak even op de receptenpagina van HelloFresh, ik vind de recepten altijd makkelijk en lekker. Hoe vaker ik kijk, hoe vaker ik ook weer terugverlang naar die handige boxen. Misschien toch maar weer mee beginnen…? Hoe dan ook: dit lekkere recept voor een plaattaart met spinazie en ei en een tomatensalade wilde ik jullie niet onthouden. Kook je lekker mee? 

Recept: Plaattaart met spinazie en ei en een tomatensalade

Ingrediënten

  • 600 gram spinazie
  • 8 eieren
  • 1,5 rol vers bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 4 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamico azijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of een waterkoker voor de spinazie. Pers de knoflook of snijd fijn.

2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel het paneermeel over het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

3. Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Houd een handje spinazie opzij voor later. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie. Meng in een kom de crème fraîche met de oude kaas. Voeg nadien de spinazie, de knoflook, een snuf nootmuskaat, peper en zout toe.

4. Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg. Maak twee kuiltjes per persoon in de spinazie om later de eieren in te stollen. Bak 20 – 25 minuten in de oven. Breek na 5 – 10 minuten de eieren open boven de kuiltjes in de spinazie en bak tot de eieren gestold zijn en het bladerdeeg gaar is.

5. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomaat en overige spinazie in een kom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6. Snijd de plaattaart in stukken, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade.

En lekker genieten maar!

Bron recept en foto: HelloFresh

Reageer ook