Damespraatjes Damespraatjes

Makkelijk recept: Pas­ta­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk

Makkelijk, lekker én snel: dat is waar ik bij dit recept aan denk! Deze pasta salade is niet zomaar een pasta salade, maar een hele luxe pasta salade. Je eet hem namelijk met biefstuk, waardoor het niet meer een bijgerecht is, maar een volwaardige maaltijd. Bij voorkeur maak je hem met volkoren pasta, maat met witte pasta kan het natuurlijk ook prima. De Griekse yoghurt geeft het een frisse smaak en de gegrilde groenten zorgen voor voldoende vitamientjes. Ook fijn: hij staat in 20 minuten op tafel!

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram volkorenmacaroni
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 theelepel Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog
  • 900 gram gegrilde groenten uit de diepvries (ontdooid)
  • 300 gram biefstuk
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • 15 gram verse basilicum

Probeer ook: Toast met warme camembert, honing en walnoten

Bereiden

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2. Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Meng met de macaroni en schep voorzichtig de ontdooide groente erdoor.

3. Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril de biefstuk 2-3 min. per kant. Neem uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

4. Snijd de blaadjes basilicum grof en strooi over de pastasalade. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de salade.

Geniet ervan!

Bron: Allerhande


Reageer ook